6/12/07

PUDING DE CARBASSÓ AMB PERNIL DOLÇ, (arguiñano)


Ingredients per a unes 6 persones:
  • 3 carbassons
  • 4 talls bastant gruixuts de pernil dolç
  • 2 cebes mitjanes
  • 1/2 got de llet
  • 400 gr. de salsa de tomàquet
  • 8 ous
  • 250 gr. de formatge
  • oli
  • sal
  • julivert
Talla els carbassons en rodantxes fines, posa sal (perquè deixin anar l'aigua) i deixa reposar durant una hora aproximadament. Un cop escorregut i assecat el carbassó, fregir-lo en una paella amb oli i retirar-lo a un plat amb paper absorvent. Pica les cebes finament. Introdueix-les en una batidora junt amb la llet i tritura. Cou la crema durant 15-20 minuts. Passa-ho a un bol i afegeix els ous i una mica de sal. Remena-ho amb la varilla i afegeix la salsa de tomàquet. Barreja bé el conjunt i deixa refredar. Macerar en un got julivert picat amb un bon raig d'oli. Cola-ho exprimint el julivert i reserva. En un recipient cobert de paper de forn i untat amb un xic de mantega, cobreix el fons amb la salsa i monta dues files de carbassó, una de pernil, una altra de carbassó, una altra de pernil i finalitza amb una de carbassó. Impregna cada capa amb la salsa i cobreix-la amb la resta. Possa-ho al forn a 180º C uns 40 minuts i deixa refredar. Talla el puding en racions generoses i cobreix-les amb talls de formatge. Gratine-les en el forn durant aprox. un minut i serveix acompanyat de l'oli de julivert (es pot pendre també fred).


  • per aquest plat us proposo la cançó "up where we belong" de joe cocker & jennifer warnes, la coneixereu perquè és la d'"oficial y caballero"