6/12/07

ARRÒS NEGRE

Ingredients per a 4 persones:
2 sípies amb tinta
2 o 3 gambes/llagostins per persona
200 gr de gírgoles
400 gr d’arròs
4 carxofes
2 cebes
2 grans d’all
3 tomàquets
1 pebrot verd
1 litre de brou de peix
sal
oli d’oliva

Primer, fregiu amb una mica d’oli les gambes i reserveu-les, després feu el mateix amb les sípies.
Comenceu a fer el sofregit amb la ceba, l’all i pebrot verd tot tallat ben prim. Quan hagi començat a suar tot, incorporeu-hi les carxofes i les gírgoles tallades i remeneu-ho. Tot seguit, afegiu-hi el tomàquet (previament ratllat), deixeu anar una mica de vi blanc i quan s’hagi evaporat incorporeu-hi les sípies i després l’arròs.
En un morter piqueu la tinta de les sípies, afegiu-hi una mica de brou que us ajudarà a incorporar-ho tot a la paella.
Deixeu-ho sofregir tot un pèl i ja podeu afegir el brou de peix. Remeneu-ho fort durant els 10 primers minuts i després abaixeu el foc, afegiu les gambes i deixeu de remenar durant uns 7 o 8 minuts més, pareu el foc.Tapeu la paella durant uns 3 o 4 minuts .