2/2/08

MANDONGUILLES DE SÍPIA AMB LA SEVA TINTA (Cuines TV3-Restaurant el tall de conill, Capellades)


Ingredients per a 4 persones:
4 sípies de platja (300 gr)
100 gr de cues de gamba pelades
1 ou
1 gra d’all
1 gotet d’oli d’oliva verge
sal
pebre negre
julivert
Per a la salsa:
2 cebes groses de Figueres
1 got de vi negre
la tinta que haureu reservat de les sípies
all
julivert
Per a l’acompanyament:
100 gr d’arròs
ceba de figueres
2 alls
mantega
oli
una de les sípies tallada com si fossin tallarines


Netegeu les sípies. Passeu les cues de gamba per la paella de manera que quedin poc cuites. Trinxeu la sípia (nosaltres primer l’hem passat pel foc i després l’hi hem fet un cop de túrmix), l’all i el julivert. Bateu l’ou barrejant-lo amb la carn de les sípies. Salpebreu-ho i treballeu-ho per tal de tenir una massa compacta (nosaltres hi hem afegit una mica de farina de pa). Feu mandonguilles i fregiu-les. Reserveu-les.
Per a la salsa: Confiteu la ceba a foc suau. A part, sofregiu una mica d’all i julivert. Afegiu-hi la tinta deixatada amb vi i la ceba confitada (la ceba que sobri la tenim per l’acompanyament). Deixeu-ho coure a foc lent durant 5 minuts. Passeu la salsa pel colador xinès o pel túrmix i afegiu-la a les mandonguilles.
Per a l’acompanyament : En una paella amb força oli sofregiu dos grans d'all tallat. Quan hagin agafat color retireu-los i afegiu l’arròs, fregiu-lo breument i ja podeu tirar l’aigua. Quan estigui en feu un “flam”. Fregiu les tallarines de sípia i salteu-les amb una mica d’all i julivert.


Animeu-vos, tampoc cal fer-ho tot. Podeu fer les mandonguilles i una mica de ceba i pot quedar de pebrots... A nosaltres nomès ens ha fallat que teniem poca tinta, penseu que la salsa ha de quedar totalment negre. En resum... Boníssimes.


  • per lligar-ho tot bé us proposo "Walk on the wild side" de Lou Reed.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Al final us posaré una denuncia per acte intencionat, sempre fent platillos quan jo estic de guardia! que passa que no hi havia lloc per mi?????