26/6/10

"One Goal"

Aquest és un documental de Sergi Agustí que he trobat al bloc de l'Eduard Batlle. El text també l'he robat de l'Eduard mateix. En aquests dies de grandilocuència de Mundial de futbol aquest documental dóna un punt de vista prou diferent...

El realitzador i productor barceloní promou el documental One Goal, que es basa en la història completa de l’equip de futbol de Serra Lleona, mostrant la força i l’energia d’aquests jugadors que utilitzen el futbol per a la seva reinseció social i com a instrument de pau.
Els protagonistes són danys col·laterals de la guerra que va patir aquest país a finals del 90, amb el resultat d’uns 75.000 morts i uns 6.000 mutilats. Segons el mateix Agustí, els seus documentals al continent africà stà centrat en la temàtica social encara que aportant una visió propera, optimista i viva de la realitat, lluny dels habituals prejudicis sobre l’Àfrica. Segons les seves pròpies paraules, el repte és intentar apartar-se del victimisme “que tenim de l’Àfrica i que crea un rebuig en l’espectador. Una altra consciència en temps de l’esport de masses i una gran Àfrica que sempre té una vida per fer-nos “despertar”. Per això “One Goal” és un film que genera esperança per promoure els valors d’uns dels països més pobres del món.