14/12/10

Gall negre del Penedès al forn.

A Vilafranca vam comprar aquest gall per fer-lo al forn.
El vam farcir amb una barreja de cansalada, carn picada, camagrocs i ceba tot ben picadet. Vam passar de posar-hi ingredients com prunes i panses que crèiem, podien matar el gust del gall.
Així, vam posar el gall en una safata de forn. El vam ruixar amb oli, un bon got de vi blanc (del Penedès, clar) i una mica de licor. També vam utilitzar una mica de llard i finalment vam afegir patates. Vam cobrir-ho amb paper d'alumini amb la intenció que no s'evaporés el suc.
Vam tenir-lo unes 2 hores i mitja al forn perquè al principi no li vam fotre prou de canya.
Crec que amb una hora i mitja n'hi hauria hagut prou (la primera mitja hora a uns 230º i després a uns 200º). L'últim quart d'hora es pot aprofitar per gratinar.
El resultat, excepcional... Us recomano que ho proveu.
Per sort, el nostre gall va tenir més èxit que altres...