http://www.ambcompte.net/cuina/primers/minipizzes-negres-de-gambes/
Ingredients per la massa per 4 o 5 persones:
- 150 ml d’aigua
- 250 grams de farina integral
- 10 grams de llevat fresc
- Rajolí d’oli
- Pessic de sal
- Tinta de calamar o un sobret d’una que es pot comprar al super
- 250 grams de farina integral
- 10 grams de llevat fresc
- Rajolí d’oli
- Pessic de sal
- Tinta de calamar o un sobret d’una que es pot comprar al super
Quan les tornem a fer potser ho probarem amb la massa que utilitzem normalment + la tinta o potser probarem de substituïr l'aigua o la llet per caldo de peix.
Els altres ingredients que fan servir els de la Cuina amb compte són:
- Dues cebes
- Tomàquet fregit
- Unes gambetes ben maques
- Una mica de julivert
- Tomàquet fregit
- Unes gambetes ben maques
- Una mica de julivert
Ara bé, ja sabeu que pizza=inventiva, o sigui que valtres mateixos. Nosaltres també vam afegir sípia i formatge.
Us deixo la mateixa explicació (adaptada) del "Cuina amb compte" (moltes gràcies pel bloc):
Mentre fermenta la massa o funciona la panificadora, en una paella podeu fregir, volta i volta, les gambes. Un cop tinguin un to una mica torradet a cada cantó, cap a fora i a reservar. Després podeu fer la sípia. Es pot aprofitar el mateix oli per fer la ceba, que haurem tallat fina i que deixarem a foc lent fins que quedi ben dauradeta.
Deprés de deixar fermentar la massa una horeta, li donem forma amb l'ajuda d'un corró i per sobre li posem una mica de tomàquet fregit (evidentment, molt millor si el podeu fer vosaltres mateixos amb una mica d’oli, sal, sucre i julivert) i ceba sofregida i ben dauradeta (si heu tingut temps de fer ceba ben caramelitzada, la pizza ja apuntarà a nota molt alta). Decorem amb gambes, sípia, formatge,... i ho posem al forn a 250º uns 5 minuts però això ja ho ha de controlar la vista...
Us deixo el muntatge que ha fet el Roger, no hi ha com tenir amics que et faciliten la feina...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada