22/3/11

Pizza Negra

Aquesta recepta l'he tret del bloc "Cuina amb compte". L'enllaç en qüestió és:
http://www.ambcompte.net/cuina/primers/minipizzes-negres-de-gambes/
Ingredients per la massa per 4 o 5 persones:
- 150 ml d’aigua
- 250 grams de farina integral
- 10 grams de llevat fresc
- Rajolí d’oli
- Pessic de sal
- Tinta de calamar o un sobret d’una que es pot comprar al super
Quan les tornem a fer potser ho probarem amb la massa que utilitzem normalment + la tinta o potser probarem de substituïr l'aigua o la llet per caldo de peix.

Els altres ingredients que fan servir els de la Cuina amb compte són:
- Dues cebes
- Tomàquet fregit
- Unes gambetes ben maques
- Una mica de julivert
Ara bé, ja sabeu que pizza=inventiva, o sigui que valtres mateixos. Nosaltres també vam afegir sípia i formatge.

Us deixo la mateixa explicació (adaptada) del "Cuina amb compte" (moltes gràcies pel bloc):
Mentre fermenta la massa o funciona la panificadora, en una paella podeu fregir, volta i volta, les gambes. Un cop tinguin un to una mica torradet a cada cantó, cap a fora i a reservar. Després podeu fer la sípia. Es pot aprofitar el mateix oli per fer la ceba, que haurem tallat fina i que deixarem a foc lent fins que quedi ben dauradeta.
Deprés de deixar fermentar la massa una horeta, li donem forma amb l'ajuda d'un corró i per sobre li posem una mica de tomàquet fregit (evidentment, molt millor si el podeu fer vosaltres mateixos amb una mica d’oli, sal, sucre i julivert) i ceba sofregida i ben dauradeta (si heu tingut temps de fer ceba ben caramelitzada, la pizza ja apuntarà a nota molt alta). Decorem amb gambes, sípia, formatge,... i ho posem al forn a 250º uns 5 minuts però això ja ho ha de controlar la vista...
Us deixo el muntatge que ha fet el Roger, no hi ha com tenir amics que et faciliten la feina...