14/3/11

Raviolis amb beixamel de ceps tofonada i ou poché

L'altre dia vam fer un plat senzill i divertit (5 racions).
Fer una beixamel lleugera posant una ceba a "potxar" amb oli. Quan estigui dauradeta afegir dues cullerades de farina i remenar. Afegir poc a poc la llet (3/4 l.) amb la que prèviament haurem hidratat uns 20 o 30 ceps secs. Després afegir els ceps remenar una mica més, passar el túrmix i ja tenim la beixamel.
Bullir uns 400 gr. de raviolis i després afegir a la beixamel. Si tens sort de tenir tòfona com la que em va regalar l'Albert, la pots afegir per donarun gran gust.
Finalment fem un ou poché per cap, així que tirem un ou sense closca dins un olla si pot ser no gaire alta amb l'aigua bullint. Esperem un minut o menys (a gust) a que la clara estigui blanca i ja el podem retirar.
A l'hora de muntar el plat es pot rebentar el rovell de l'ou amb un ganivet.