20/4/11

Oriol Alamany

Ahir i gràcies al 3 a la carta, vaig veure el primer programa del Fotografies al Canal 33.
Total, uns 25 minuts que passen molt ràpid i que crec valen molt la pena per la gent que ens agrada fer alguna foto de tant en tant.
En el primer programa es parla de foto de paisatge i un fotògraf, l'Oriol Alamany, ens fa una mini-classe magistral.
He anotat alguna de les idees que surten de les explicacions o lliçons de l'Oriol i us les deixo doncs penso són prou interessants per compartir:

- El paisatge és enorme, immens, de fet és caòtic, la nostra ment civilitzada busca un raconet concret. Aquí és on entra en joc el fotògraf, que ha de trobar aquest raconet amb màgia especial, ha de saber veure, ha de saber mirar sense càmera per ordenar el paisatge amb la mirada i convertir-lo en fotografia.

- Qualsevol foto de paisatge ha de tenir un subjecte principal que condiciona tota la composició, de vegades és la cosa més petita.

- El fotògraf s'ha de saber moure per poder combinar diversos elements dins d'una mateixa composició.

- Darrera d'una gran foto de paisatge hi ha sobretot perseverança i humilitat, humilitat per assumir la menudesa humana davant la immensitat de la natura i humilitat per donar gràcies cada vegada que la natura ens regala una fotografia.

- Les fotografies de paisatge s'assemblen als bolets ja que normalment ni uns ni altres es veuen a simple vista, s'han de buscar. Vaja, que a partir d'ara res d'anar a tirar fotos, jo aniré a buscar fotos.

Us deixo una de les fotos que l'Oriol veu durant el programa, són genials. I us convido a que veieu les seves fotos al Flickr, valen molt la pena:

2 comentaris:

gmestred ha dit...

Xulu el programa eh!? doncs merci per posar el Flickr de l'Oriol, l'anirem seguint!

Unknown ha dit...

Ostres, xoco, et volia enviar lenllaç del post però ja no m'has donat temps...
gràcies per donar bons consells!!!