29/9/11

LA CAMPANYA ELECTORAL PERFECTA

Feia dies que no us posava un article, i encara en feia més que no en posava un de l'Empar Moliner. Aquest, és el que ha escrit avui al "Diari Ara".

Des que les dones poden votar a l'Aràbia Saudita que no dormo d'emoció i gratitud envers la monarquia d'Abdalaziz. Que les dones puguin votar vol dir que també es podran presentar a les eleccions. I és una gran notícia.

D'entrada, la qüestió suposarà un gran estalvi de pressupost. Perquè, tot i que puguin votar, les dones estan obligades a anar tapades de tot arreu excepte dels ulls i de les mans (escombrar amb guants i amb els ulls tapats costa més). I això significa que els cartells electorals femenins seran tots iguals. Una senyora de negre que no saps qui és. Així doncs, posats a fer, val més que li facin la foto a una sola dona i que el cartell el facin servir totes amb diferents eslògans.

D'altra banda, el fet que tinguin prohibit conduir també és un avantatge. D'entrada, s'estalvien el desagradable "dona havies de ser!" que ens sentim dir dia sí i dia també a l'infidel Occident. I també s'estalvien la temptació de la corrupció. Si no condueixen, no poden aparcar en doble fila. I si no poden aparcar en doble fila, no els posen multa. I si no els posen multa no es veuen obligades a dir aquella frase cèlebre de la Rahola: "Vostè no sap amb qui està parlant". Frase, d'altra banda, del tot certa a l'Aràbia Saudita. És impossible saber amb qui estàs parlant si estàs parlant amb una dona tapada de cap a peus.

Esclar que sempre hi haurà qui se saltarà la prohibició. Ahir mateix llegíem a l'ARA que una fembra díscola va ser condemnada a deu fuetades justament per conduir. Però és que això de les fuetades també és molt pràctic de cara a un Parlament mixt. Si n'hi ha alguna que dicta una llei que no t'agrada, li apliques un correctiu físic i li prohibeixes, per exemple, que vagi a inaugurar l'harem municipal del poble del costat. Perquè a les dones, ja se sap, els dónes el braç i s'agafen la màniga del burca.