6/10/11

EL 15%

Últimament està de moda que alguns polítics es rebaixin el sou. Jo, tot plegat ho veig com una mesura decorativa que no porta enlloc. Els polítics han de cobrar pel què fan, i si el que fan comporta certa responsabilitat, han de cobrar bé. Deixem-nos de xorrades, ens trobem en moments complicats que requereixen de gent bona per liderar-los. D'una vegada per totes, necessitem gent molt i molt brillant que si fa bé les coses ha de cobrar-les com déu mana.
Això sí, s'han d'acabar les escandaloses dietes que molts dels dirigents han engolit durant molts anys. Bé, de fet ja no haurien d'haver començat mai però... En fi, que s'ha de cobrar per responsabilitat assumida i les dietes a prendre pel sac.
Ara bé, si el que puja no serveix, cap a casa. Ja sé que pensant en les grans estructures en les que s'han convertit els partits polítics, tot plegat sona molt a utopia però canalla, el temps perdut és imperdonable i ara cal recuperar ja i mirar endavant.
Que no es vol prestigiar la política? Dons deixem-nos de tonteries i que s'ho facin com vulguin però que busquin gent bona i que aquesta cobri pel que fa, sinó com voleu que aquesta gent tingui ganes de mullar-se el cul i posar-se on mai s'ha pensat posar...
Vivim moments molt difícils i em sembla que encara ho poden ser més. Necessitem decisions valentes i arriscades, trencar estructures engreixades, carregar-nos polítics tontos i txupons i, sense carregar-nos la ideologia de cadascú, necessitem aparcar vells discursos com el massa típic "dreta-esquerra". Crec que ara més que mai és obligatori buscar l'acord per remar en la mateixa direcció i sobretot necessitem bona sàvia nova.
No necessitem decisions de maquillatge, necessitem atreviment, sinó no ens en sortirem.