9/11/11

LLOBARRO A LA SAL

Us poso un plat molt fàcil de fer, boníssim i molt saludable.
Només necessitem (per persona) un llobarro de mig kg, 1kg de sal gruixuda, aigua, una mica de licor (whisky, rom o cognac) i un raig d'oli d'oliva.
En un bol, avoquem la sal, afegim un pèl d'aigua i un pèl del licor (si en tenim) i barregem.
Cobrim una safata de forn amb paper d'alumini i formem un llitet de sal on col·loquem els llobarros que la peixateria ens haurà deixat preparats per fer a la sal.
Aleshores és qüestió de cobrir els llobarros amb la resta de sal apretant una mica. Cal ser generosos en el tema sal.
Ja es pot posar el peix al forn durant 30 minuts, prèviament haurem preescalfat, a una temperatura de 200º.
Després de treure el peix del forn, deixem reposar uns 5 minuts i apa, a trencar la capa de sal amb un morter. És un moment on cal vigilar ja que no cal deixar tota la cuina plena de sal...
Només un últim apunt, a l'hora de servir, sempre va bé tirar una mica d'oli d'oliva.