27/3/12

SOPAR MARIDATGE DE POSTRES I VINS A L'OSPI DE SALLENT

Amb el Joel, dijous nit vam anar a l'Ospi de Sallent per gaudir d'un gran sopar maridatge de les postres de l'Oscar Piedra i vins aportats per la gent del Petit Celler de Manresa. Només arribar, vaig comprovar que el no pot mancar en un sopar de tast de vins són unes quantes copes...
Per no abusar del dolç, vam començar amb unes coques de Folgueroles amb tomàquet i embotit maridades amb el Pla de Bages "Petit Bernat". La història ja es va posar sèria amb l'aparició del primer dels quatre postres, "Falsa escudella amb galets de cacau farcits de trufa, reducció de taronja i gelat de coco", impressionant!!! Ens van maridar la sopa amb...
...una copa dels excel·lents "Moscato de Ochoa" i el Brut Nature "Oriol Rossell". Ens van aconsellar d'anar tastant les dues copes de manera alternativa per diferenciar els gustos dels dos vins. Un experiment curiós i divertit.
Que us he de dir del segon postre? doncs crec que hi ha imatges que parlen per si soles... "L’antic borratxo amb crema pastissera cremada i gelat de ristreto" maridat amb "Moscatel Ochoa".
A mesura que avançava el sopar, els vins eren més dolços i densos.
Tercer postre, un clàssic passat per les mans de l'Òscar, "La perduda ¨leche frita¨ amb xocolata desfeta i gelat de vainilla" maridat amb "Saussignac" de Chateau Richard, un vi molt proper als famosos Sauternes. Potser el més bo de la nit.
Mireu quin vi més diferent!!! Aquest Pedro Ximénez, "Una Vida", era el vi que maridava el darrer i molt encertat postre, el...
..."Souflé de café amb gelat de xocolata Belga" que tancava de manera brillant un sopar-experiència impressionant.
L'Òscar fa sopars maridatge un dijous al mes des de fa quasi quatre anys, i dic quasi ja que l'aniversari es celebra en el sopar del mes entrant i ho fa amb un "Sopar Terrorífic"...
Pels que us volgueu acostar a fer un sopar maridatge o simplement a tastar la cuina de la gent de l'Ospi qualsevol dia, us deixo la web i el telèfon:
http://www.restaurantospi.com/
93 820 64 98  

Dir-vos que aquests sopars són ben parits perquè es comparteix taula amb gent diversa, i nosaltres vam tenir la sort d'estar a costat de gent molt agradable amb ganes de parlar de gastronomia i també amb les noies que penquen a la cafeteria i la cuina de l'Ospi que per un dia gaudien del restaurant com a clientes.
I acabo amb aquesta alineació, amb la qual és molt difícil perdre un partit. Gràcies a la gent del Petit Celler i sobretot a la gent de l'Ospi per aquest maridatge. Un autèntic plaer!!!
i per cert, trobareu l'Ospi al carrer Estació 4, de Sallent.

Ver mapa más grande

2 comentaris:

Ricard Closa ha dit...

Bona crònica, Pau. Me n'has fet agafar ganes...

Unknown ha dit...

Moooltes Gràcies, Ricard!!!
La veritat és que va ser un molt bon sopar. Fa temps que anem a l'Ospi i et puc dir que sempre que hi vaig, en surto mooolt content.