4/9/12

SANT FÈLIX 2012

Després de la bona experiència l'any passat, calia intentar tornar a St. Fèlix de nou. Com que m'ho he pogut combinar amb vacances, apa aquí teniu les fotos d'aquest any 2012, un St. Fèlix que la pluja volia boicotejar però que va acabar sent un St. Fèlix acollonant...
Som-hi, les 3 aletes de la Colla Vella de Valls. Molt bona actuació descarregant 3 i 4d9 amb folre i carregant un notable 5d9 amb folre que això si, va quedar lluny de ser descarregat.
Les 3 aletes de la Colla Jove de Tarragona que aquest any substituïa a la Colla Joves de Valls. Boníssima actuació descarregant-ho tot, 3 i 4d9 amb folre més un 5d8 de postal. (Llàstima que el 3 em va quedar desenfocat a la foto...)
Les 3 aletes de Minyons de Terrassa que va fer la mateixa actuació que la Jove de Tarragona. Cal dir que també van intentar una torre de 9 amb folre i manilles que va quedar lluny de ser carregada.
I ens centrem amb Castellers de Vilafranca que començaven amb un 4d9 amb folre i agulla (pilar).
A mig castell, la pluja que queia molt fina es va intensificar però els Verds van seguir com si res no estés passant, descarregant el castell. Un dels momentasus de St. Fèlix.
Els de Vilafranca li tenien ganes als castells amb agulla i a segona ronda van descarregar amb solvència el 3d9 amb folre i agulla. En aquest cas us deixo imatge del moment en que es desmonta el 3 quedant el pilar visible, crec que és el moment més difícil del castell. Recordeu que un castell amb agulla no es considera carregat fins al moment en que el pilar es queda sol.
Si les dues primeres rondes dels Verds ja havien estat d'una qualitat suprema, el millor encara estava per arribar. Era un secret a veus a plaça que es va fer realitat, el castell escollit a tercera ronda era la torre de 8 també coneguda com a 2d8 sense folre, castell d'una dificultat extrema. El castell, que es pot trencar per qualsevol tonteria, va pujar prou ràpid i l'enxaneta va coronar amb seguretat. A l'hora de la baixada, tot i alguna dificultat, el castell es va descarregar provocant un esclat a la més castellera.
Moment pell de gallina...
I clar, per les grans ocasions,els Verds sempre es guarden aquella propina en forma de pilar de 8 amb folre i manilles executat a la perfecció. En fi, un autèntic pòker de castells de gamma extra!!! Els que vam tenir la sort de ser-hi, acabàvem de presenciar la segona millor actuació dels Castellers de Vilafranca en la seva ja llarga i reeixida història. Quasi res...
El descens del pilar serveix per començar-vos a mostrar el que per mi és l'altre St. Fèlix.
Som-hi, mireu el locutor de Ràdio Vilafranca, es diu Pep Ribes i en moltes ocasions sembla el cap de colla a l'ombra...
Algun fotògraf hauria de tenir en compte que no tothom disposa d'una bona pinya a sota seu...
Per la plaça vaig veure aquestes sabatilles rotllo guant de peu. Impressionant...
St. Fèlix va ser un dia de paraigües a plaça, de tots, jo em quedo amb aquest...
Mentre la gent estàvem drets i aguantant com podíem, alguns ho tenien més fàcil ben acomodats a caseta...
Tot i la pluja, molta gent a plaça. No és fàcil veure castells a St. Fèlix, moltes vegades s'ha de mirar a través de molts i molts caps...
El món kukuxumusu vol aterrar al món casteller?
Em va agradar molt la decoració d'aquest balcó de la més castellera...
En Jordi Basté, gaudint dels últims minuts de vacances abans de tornar a agafar el timó del món...
No va ser dia d'ulleres de sol però alguna sempre se'n veu...
Alguns, tenen una visió molt privilegiada...
Bé, això arriba a la seva fi. Espero que aquestes imatges de St. Fèlix us hagin agradat, jo m'ho vaig passar molt bé i a veure si l'any vinent puc repetir. Moltes gràcies a la bona companyia a plaça i tanco amb foto del que crec era la cinquena Colla més nombrosa a plaça i que a més és la meva, els Moixiganguers d'Igualada.