27/11/12

TRUFES NEGRES AMB CAPA BLANCA.

Unes trufes molt divertides (adaptació d'una recepta de José Andrés).

Per a unes 40 trufes:
  • 260 gr. de xocolata negra 70 % cacau.
  • 300 cl. de nata per cuinar
  • 250 gr. de xocolata blanca
  • cacau en pols
  • canyella, safrà,... (per aromatitzar)

Tallar a trocets la xocolata negra i deixar-los en un bol. Bullir la nata que es pot aromatitzar amb canyella, safrà, ratlladura de taronja,... Quan comenci a bullir, colar-la al bol i remenar pel mig fins a formar la massa de les trufes. Introduir-ho a la nevera.
Al cap d'unes hores traiem la massa de la nevera i anem formant rodonetes.
Paral·lelament i en un bol, fonem la xoco blanca al bany maria. Un cop fosa l'anirem remenant perquè no sigui tan calenta.  Llavors anem introduint les rodones de xoco negra al bol de la xoco blanca perquè facin la capa blanca i les anem reservant fins que es queden dures, això és bastant ràpid. Un cop dures les passem pel cacau en pols i ja estan preparades per anar al congelador.
Com veureu a l'imatge, l'última vegada que les vam fer, en comptes d'acabar amb una capa blanca perfecta vam finalitzar deixant anar la xoco blanca per sobre les rodones de xoco negra fent més imperfecta la cosa.