5/12/12

CARPACCIO DE GAMBES

Ingredients:
- 3 gambes guapes fresques si es pot, de bona qualitat...
- sal en escates
- oli
Per fer el carpaccio, peleu les gambes, separeu les cues dels caps i reserveu els caps. Després, poseu les cues en una bossa d’envasar, aixafeu-les amb un morter, a fi d’aplanar-les, doneu forma rodona a la bossa, perquè s’ajusti millor al plat i congeleu-ho.
Uns 5 minuts abans de servir, treieu el muntatge del congelador tot desenmotlant el carpaccio de gambes sense que es descongeli i poseu-lo al fons del plat. Saleu-ho amb la sal en escates. Nosaltres ho vam amanir amb amb un oli, que vam fer de vainilla (uns dies abans vam posar vainilla amb oli suau d'oliva). A costat del carpaccio, vam disposar un genial oli de corall.
Per fer l’oli de corall, amb els dits aixafeu els caps de les gambes en cru, per extreure el coral dels caps. Seguidament, barregeu el suc amb oli en un bol amb unes varetes fins a aconseguir una barreja homogènia i reserveu-ho.
En fi, un platet impressionant, per fer-lo ens vam inspirar en aquesta recepta del cuines de TV3, moltes gràcies per la inspiració...