22/1/13

CALATRAVA TE LA CLAVA

Ignacio Blanco, diputat d'Esquerra Unida al País Valencià, va estar ahir al "Versió Rac1" del Clapés. Va ser una conversa prou interessant on el diputat va denunciar com s'han fet les obres de l'arquitecte Santiago Calatrava. Uns fets que pots imaginar-te però que tenen tela i més si tenim en compte que s'han fet amb la total col·laboració dels polítics pertinents. Si voleu, us ho podeu baixar del "Rac1 a la Carta". Heu de buscar el "Versió Rac1" de dilluns 21/1/13 a les 18.00h.
http://rac1.org/a-la-carta/
Jo, de tot plegat, en destaco:
- Tots els treballs a l'Estat espanyol que ha fet l'arquitecte, els ha facturat des de Suïssa (no pagant ni un euro dels seus beneficis empresarials). 
- El diputat expressa moltes dificultats per consultar la documentació de les obres d'aquest arquitecte.
- Multiplicació dels costos de les obres, obres fantasmes i adjudicacions a dit.
- Modificacions que s'introdueixen sobre la marxa, en ocasions, "capritxos" que a l'arquitecte no se li han encomanat i que després clar, vol cobrar.
- Moltes vegades, tot i el sobrecost de les obres, aquestes pateixen greus problemes.
- El projecte més conegut de l'arquitecte al País Valencià, la Ciutat de les Arts, acaba costant més de 1100 milions d'euros quan en un primer moment, s'havien pressupostat per 180 milions d'euros, en part degut a l'afegiment d'edificis quan entra a governar el PP. Alguns d'aquests edificis no es fan i algun altre s'acaba fent però no serveix per res. A tot plegat s'hi ha d'afegir el manteniment deficitari de tot plegat.
Si esteu interessats en el tema, us deixo l'enllaç a la web "Calatrava te la clava":