26/2/13

BACALLÀ AMB REDUCCIÓ DE TARONJA AMARGA I TOC DE CAMPARI

Feia dies que hi havia pendent aquesta recepta made in "Ritxi" (jo vaig fer d'afortunat pintxe...). 
És un plat amb una curiosa barreja de gustos i contrastos, sobretot per qui s'atreveixi amb el Campari... 
Ritxi, moltes gràcies per la recepta!!!
El bacallà (Uns bons morros ben remullats) es confiten en oli a 70º (no us preocupeu per la temperatura, penseu que n'hi prou just quan comença a fer bombolletes) retirar-los del foc, tan sols amb la inèrcia que té l'oli i depenent del gruix del morro li deixarem al voltant d'uns 4 minuts.
Per fer la reducció: En una paella reduirem a foc lent un bon parell de cullerades de confitura de taronja amarga (Bone Maman o La vieja fàbrica, són les millors) i un got (250cc. aprox.) de suc de taronja, un raig de cava i una punta de sal fins que tingui la textura adequada. ni massa espessa ni massa clara. (A l'hora d'emplatar, a mi m'agrada no barrejar la salses amb el peix sempre que es pugui, després que el que mengi faci el que vulgui...)
Per la gelatina de Campari: Cua de peix dissolta en el Campari tebi (la proporció diria que és 1 làmina de gelatina per cada 100cl. de líquid però millor que no em feu gaire cas i us mireu la caixa...), al motllo i refredar (nosaltres ho vam passar a una plata una mica gruixuda i abans d'emplatar, vam tallar-ho a petits cubs).