Ingredients per a 4 persones:
12 gambes
Ingredients per les mandonguilles:
375 g de carn picada de vedella200 g de carn de porc picada
1 dent d'all picat
Julivert picat
1 ou sencer
70 g de pa
100 g de llet
Ingredients pel sofregit:
2 ceba picada
2 dents d'all picat
1 fulla de llorer
2 pebrot verd picat
2 tomàquets madurs ratllats
1 got de Vi blanc
Per a la picada:
5 avellanes torrades
5 ametlles torrades
1 gra d'all picat
2 culleradetes d'anís dolç
julivert
Jo, el dia abans faig les mandonguilles. Per a la seva massa, començo per remullar el pa amb la llet. Barrejar tots els ingredients restants. Escórrer el pa i afegir-ho a la barreja. Pastar i posar a punt de sal i pebre. Escalfar oli d'oliva. Enfarinar les mandonguilles i fregir-les. Deixar escórrer en paper absorbent.
Per començar el plat fregir les gambes i retirar-les.
"Pochar" l'all, seguit de la ceba i el pebrot verd. Al cap d'una estoneta afegir el tomàquet.
Amb el sofregit fet, crec que és aconsellable donar-hi un cop de minipimer.
Afegir el vi i les mandonguilles fregides, ofegar per uns instants. Quan veiem que el vi s'evapora, cobrir amb aigua. Deixar coure a foc mitjà durant 20 minuts.
Uns 5 minuts abans d'acabar, afegir les gambes, la picada i si es vol, unes patates fregides tallades a mitges llunes que es poden anar preparant (a part) mentre es cuina tot plegat. Que aprofiti!!!
2 comentaris:
Les mandonguilles amb forquilla, la sopeta amb cullereta i el bistec amb ganivet... Em sento una privilegiada d'haver pogut tastar aquest bé de Deu de plat. Gràcies Pau!
Cristilove
i jo em sento privilegiat de tenir convidades tant especials!!!
mooooltes gràcies!!!
Publica un comentari a l'entrada