8/1/14

EL MEU 2013 CULINARI

Encara no he acabat de fer el resum de l'any passat, ja que és un tema que em porta una mica de temps i a més tampoc ho he volgut accelerar perquè en aquests dies de festes toca estar més festes.  Vinga, avui toca un tema que agrada a molts, el món culinari. 
2012 es tancava esperant, com diria el gran Sanjosex, un futur incert com efectivament així s'ha comprovat. Tot feia preveure doncs que la cosa no aniria tan bé però com veureu en les següents 20 imatges i si en teniu ganes, 2013 ha tornat a ser un gran any culinari. Som-hi!!!
Reis. La meva mare cada any es curra un boníssim dinar de Reis, jo hi vaig fer aquesta petita aportació, les cargolines de pa amb tomàquet del Mas Pau: 
El Turbot del Ramon Cuadras. El dinar anual que obsequio a la família el vam fer al Sentsoví que actualment porta el nom del seu xef, "Ramon Cuadras". El turbot a la brasa amb salseta de verduretes que vam menjar era impressionant.
El Kinoko de Solsona. La primera excursió de l'any ens va portar fins a Solsona per fer una molt bona incursió en la cuina japonesa. El plat del dia va ser aquest "salmó a la crema ambo amb bolets Eringi i Simeji acompanyat de verdures".
El Cigró d'Or de l'Oriol Llavina. Durant aquest 2013 hem fet més d'una passejada cap a Vilafranca on és quasi obligatori anar a veure l'Oriol. Aquest degustació que vam fer amb el Joel va ser extraordinari. Mireu quin "Llobarro amb els seus ous i salsa de trompeta".
http://paucorcelles.blogspot.com.es/2013/02/el-cigro-dor.html
Els Pintxos de Cal Roure. Si volteu per Igualada els divendres al vespre, us recomano anar a la plaça de l'Ajuntament i tastar els seus pintxos. Són brutals! Llàstima que la foto la vaig fer amb el mòbil...
Les nostres paelles. Ja fa temps que ens hi hem posat i cada vegada anem a més. Les paelles i fideuàs que ens estem marcant amb el Miquel o amb el Ricard valen molt la pena. Mireu quin arròs negre!!!
Petits pecats. Fins ara ho havia pogut evitar però això d'apuntar-se a una Colla castellera surt car... Cullons, després de moltes actuacions no troben un lloc millor on anar que no sigui el Mac Donalds!!! En fi, que per la Colla es pot fer l'esforç...
Esmorzar de forquilla i ganivet a "Cal Vicenç de Tous". Pels meus 40 el Joel i el Joan em van obsequiar amb aquest regal de qualitat. El que jo no sabia és que a final d'any vindrien més sorpreses, si seguiu avall ho podreu comprovar... A la imatge, un sublim "Costelló de porc amb puré de patata i tòfona".
http://paucorcelles.blogspot.com.es/2013/04/cal-vicenc-de-tous-esmorzar-de.html
Els petits luxes de casa. Està molt bé marcar-se bons àpats als restaurants on ens agrada anar però cal que a casa també ens premiem alguna vegada amb petits grans plaers. Aquest arròs a l'estil Ruscalleda és un dels plats que aquest any m'ha sortit més bé.
http://paucorcelles.blogspot.com.es/2013/05/arros-de-gamba-lestil-ruscalleda.html
8 Cadires. Definir-ho és difícil però m'hi atreveixo: Cuina i amistat. I és que una visita a aquest món que s'han inventat el Joan i el Josep Maria et permet barrejar aquests conceptes tan importants. Aconsello a tot bon gurmet una, dues o més visites. Aquest plat d'ou és una autèntica exquisidesa.
http://paucorcelles.blogspot.com.es/2013/09/4a-visita-al-8-cadires.html
L'Ospi de Sallent. Els que volteu de tant en tant per aquest blog ja sabeu que l'Ospi és un dels meus restaurants de capçalera. M'encanta la cuina de l'Òscar Piedra! De la visita que vam fer al juny en destaco aquest plat, "Tronc de lluç farcit d'espinacs".
http://paucorcelles.blogspot.com.es/2013/06/bonissima-visita-lospi.html
Somiatruites. Aquest mes de Juliol es va inaugurar a Igualada el "Somiatruites", un espai gastronòmic-cultural al Barri del Rec. L'espai és preciós, ja que es tracta d'una antiga adoberia restaurada amb un disseny elegant i alhora divertit. Ells diuen que volen apostar per una cuina de qualitat presentada de manera informal i això sí, assequible. Vaig tenir la gran sort de comprovar tot el que us estic dient en una prèvia la setmana anterior, llàstima que no portava la màquina i la foto és del mòbil. A la imatge, la truita del Somiatruites...
http://paucorcelles.blogspot.com.es/2013/07/somiatruites.html
El Jardí d'Igualada. En el nostre "dinar d'estiu", vam triar el "nou" Jardí on vam gaudir d'un dinar de categoria. Genials les espardenyes amb carxofa i pastanaga.
http://paucorcelles.blogspot.com/2013/07/restaurant-el-jardi-igualada.html
Cal Blay de Sant Sadurní d'Anoia. En una visita prèvia a les bodegues Agustí Torelló vam obtenir un val per anar a dinar a Cal Blay on vam menjar molt bé tot banyat amb bon cava, clar... En destaco els "Ous de pagès estrellats, tòfona i foie" i els postres, un clàssic al dia, "Torrija" amb crema de caramel i gelat de xoco blanca i cafè".
http://paucorcelles.blogspot.com.es/2013/09/ens-traslladem-al-dia-8-dagost.html 
Castells+Cigró d'Or. Per Sant Fèlix i Tots Sants vam fer aquesta bona combinació amb un resultat perfecte, dos 3d10 més el bon menjar de l'Oriol Llavina. A la foto, un clàssic del Cigró, els seus canelons.
Abantal de Sevilla. Com us he dit fa una estona, el Joel i el Joan em tenien una sorpresa guardada pels meus 40, un dinar a Sevilla. Un restaurant amb estrella Michelin, el "Abantal" va ser l'escollit i renoi, el dinar va ser dels bons. Tots vam coincidir a enamorar-nos d'aquest iogurt de foie.
http://paucorcelles.blogspot.com.es/2013/10/restaurant-abantal-de-sevilla.html
Can Jubany. A 2013 encara li faltava una visita a un restaurant amb estrella. El dinar a la cuina de Can Jubany va ser tota una experiència. Va ser molt xulo menjar tot veient els cuiners preparar autèntiques obres d'art com aquesta "Coca de foie".
http://paucorcelles.blogspot.com.es/2013/11/can-jubany-restaurant.html
Tast de formatges i vins. Xerigots ja ha fet 2 anys i per celebrar-ho, la Gemma i el Jordi ens van convidar a uns quants privilegiats (moltes gràcies!) a un bon tast de formatges i vins catalans d'autor.
http://paucorcelles.blogspot.com.es/2013/11/gran-tast-de-formatges-i-vins-xerigots.html 
Un dinar a cal Ritxi-Olga-Martina. Vam estrenar desembre amb un gran dinar, i és que quan el Ritxi es posa el davantal el dia és dels que valen la pena. Aquesta cansalada va estar tot un dia al forn...
http://paucorcelles.blogspot.com.es/2013/12/un-dinar-del-ritxi-un-luxe-de-dinar.html
Una Porcada. Tanco l'any culinari amb un event diferent, una porcada! El Toni i el Pep ens van preparar un dia molt especial pels Moixiganguers que ens hi vam voler apuntar.
http://paucorcelles.blogspot.com.es/2013/12/quina-porcada.html
Ja ho veieu...
...2013 ha estat un gran any culinari com ho varen ser també 2012 i 2011. Si els voleu veure, us deixo els enllaços.
Apa, espero i parlant de cuina mai més ben dit, que us hagi agradat...
2012: http://paucorcelles.blogspot.com.es/2012/12/el-meu-2012-culinari.html
2011: http://paucorcelles.blogspot.com.es/2011/12/el-meu-2011-culinari.html

2 comentaris:

Bet ha dit...

Quin any culinari més ben gaudit!!! Conec alguns dels llocs i tinc ganes de tornar-hi, els altres els vull tastar!
Merci per aquest resum.

Unknown ha dit...

mooooltes gràcies, Bet!!!
tastar, tastar, això està bé!!!