Ahir la vaig tastar una altra vegada i és mooolt bona...
Per unes 30 persones:
- 1 kg i 1/4 de tomàquets madurs
- 3 cabeces d'alls si són petits, si són grosses 2
- 500 gr d'avellanes
- 750 gr d'ametlles
- 1/2 litre o un pèl més d'oli, i si fa falta més líquid, afegirem aigua
- vinagre (a gust)
- pebre vermell dolç
- pebre negre
- 2 nyores i una mica de bitxo (sense llavor)
- julivert
- una mica de menta
- sal
Mentrestant, haurem picat l'ametlla i l'avellana, és interessant que no quedi com pols ja per anar bé, a l'hora de menjar la salsa, s'ha de notar el gust dels fruits secs al paladar. Ma mare, ho fa amb un molinet de cafè. També ho afegim.
Ho triturem tot, i de mica en mica anem incorporant l'oli i si fa falta també una mica l'aigua, fins que agafi la textura desitjada. Els pebres, bitxos, vinagre i sal els haurem d'afegir al nostre gust, o sigui que abans de servir, s'haurà de tastar la salsa.
Apa, bona calçotada!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada