2/6/14

ELS MOIXIGANGUERS A ALGEMESÍ

Aquest cap de setmana hem estat per Algemesí (País Valencià) amb els Moixiganguers on la gent de la Nova Muixeranga ens ha acollit de forma extraordinària. Us deixo fotos de l'actuació de dissabte tarda. Avui veureu que hi ha més fotos del que és habitual (23), i és que l'ocasió s'ho valia. Dues colles de Muixeranga i dues colles castelleres juntes, com diuen a Algemesí, poques voltes es troben en una plaça dues tradicions declarades patrimoni de la humanitat. 
Som-hi! El vestuari de la Nova Muixeranga és preciós. 
Just abans d'entrar a plaça, més d'un moixiganguer es va emocionar al passar per aquest inesperat passadís de benvinguda.
Aquesta construcció és el que equival al nostre pilar d'entrada caminant a plaça.
Va iniciar l'actuació (que tenia format de Diada castellera), la Muixeranga d'Algemesí, l'altra colla de Muixeranga local que va executar "la Tomassina".
El primer castell del dia va ser un 4d7 que va anar a càrrec dels Castellers de Lleida, els convidats de la Muixeranga d'Algemesí. Jo, seguia jugant amb el sol...
Gran inici dels nostres amfitrions, la Nova Muixeranga, que amb aquesta "La Sisena" igualaven la seva construcció més alta que han fet.
El "Mestre de la Muixeranga" que va equipat amb un bon bastó, donava intenses instruccions...
Torn per nosaltres. El Toni quadrant el 4d7 amb agulla.
Muixeranga i castellers units a la pinya.
Va ser un bon inici per part nostra, el castell escollit va agradar a una plaça molt plena que va aplaudir molt el moment en què es descarrega la construcció del 4 deixant al descobert...
...el pilar de 5.
Inici de segona ronda. Més nous dibuixos de Muixeranga...
El vespre començava a entrar amb llum espectacular...
Aleta del 5d7 de Lleida.
La segona ronda de la Nova vista des del balcó de l'Ajuntament així com el...
...nostre 5d7.
Aquesta és la perspectiva des del balcó. Si us hi fixeu, sota del campanar veureu la tercera construcció dels de la Muixeranga d'Algemesí...
Vinga, novament a plaça per viure una mica més de la Nova amb aquest vano de cinc per sota.
Els Moixiganguers vam tancar amb el 4d7.
Espectacular final de festa una immensitat de pilars conjunts.
Final de festa? No!
Els de la Nova Muixeranga i els Moixiganguers vam voler unir esforços amb...
...dos pilars de 4 de germanor.  
Bon final d'una gran festa. Moltes gràcies a la gent de la Nova Muixeranga per la seva hospitalitat. Una molt i molt genial acollida.