28/4/06

BACALAO AL PIL-PIL

ingredients per a 4 persones:
  • 4 talls de bacallà
  • 5 grans d’all
  • 1 pèl de bitxo
  • oli
en una cassola baixa, amb oli abundant hem de dorar els grans d’all i fregir el bitxo, després els retirem. en el mateix oli posem a fregir els talls de bacallà amb la pell a dalt. els donem la volta i seguim fregint (no cal gaire estona, 2 minuts per barba depenent del gruix del tall).
treiem els talls i reservem. deixem entebionar l’oli durant uns 4-5 minuts. afegim el líquid que ha deixat anar el bacallà i amb l’ajuda d’un col.lador i realitzant moviments circulars, lliguem l’oli fins que ens quedi una salsa espesa i consistent. si tenim la sort d’arribar a aquest punt, posem la salsa a cada plat, afegim el bacallà i ja ens ho podem cruspir.
  • per aquest plat us proposola cançó "fortuna imperatrix mundi" (carmina burana) de carl orff