28/4/06

MANDONGUILLES DE CALAMARS I PORC AMB LLAGOSTINS

Ingredients per a unes 4 persones:
  • de 12 a 16 llagostins
  • 400 gr de carn picada de porc
  • 400 gr de calamars pes net
  • 50 gr de molla de pa remullada amb llet i escorreguda
  • 1 ou ben “maco”
  • 2dl d’aigua o fumet
  • 2 cebes
  • 1 pebrot verd
  • 1 got de vi blanc
  • 1 gra d’all
  • Julivert
  • Farina
  • Sal
Pebre Picada: 1
  • 5gr entre ametlles, avellanes i pinyons
  • 1 galeta maria
  • 1 gra d’all
  • 1 rameta de julivert.
En una cassola saltejar els calamars uns minuts i retirar-los. Picar els calamars i barrejar-los amb la carn picada l’ou, el pa remullat, l’all picat, una mica de julivert, sal i pebre.
Un cop tot ben lligat fer les mandonguilles. Passar-les per farina i fregir-les amb l’oli sobrant de fregir els calamars. Reservar-les.
Saltejar els llagostins i reservar-los.En la mateixa cassola, sofregir les cebes, l’all i el pebrot tot ben picat fins que estiguin ben cuites. Afegir-hi les mandonguilles i el got de vi blanc, i barrejar-ho 1 o 2 minuts. Abocar l’aigua o el fumet. Tapar la cassola i deixar coure a foc lent 20 min. A meitat afegir la picada.
5 min. abans de finalitzar la cocció afegir-hi els llagostins.
  • com que aquesta recepta me la va passar el joan, un bon baró de la cuina, li he demanat que ens proposi una cançó, és aquesta: "boig per tu" de sau