23/11/10

CANELONS DE BOLETS, (descobrir cuina núm. 23, CUINES TV3)

Ingredients per a unes 4 persones:
  • 20 peces de pasta de caneló
  • 200 g d'escalunyes
  • 350 g de ceps (o bolets de temporada)
  • 100 g de mantega
  • un trocet de botifarra negra
  • una mica de foie
  • 1 got de llet
  • 1 got de vi de porto
  • un polsim de farina
  • nou moscada
  • pebre negre
  • sal
  • oli
  • beixamel
  • formatge ratllat
Per fer el farcit, sofregiu l'escalunya picada amb una mica de mantega i oli. Quan estigui rossa, incorporeu-hi els bolets tallats a trossos, la sal, el pebre, la nou moscada i el Porto. Afegiu llavors, la botifarra negra tallada a daus i el foie. Quan el Porto hagi reduït, afegiu-hi una mica de farina i llet per lligar-ho. Remeneu-ho. Passeu-ho pel túrmix.
(Jo, tota aquesta operació la faig el dia abans, així ho deixo reposar unes hores a la nevera i després és més fàcil la feina d'omplir els canelons).
Poseu el farcit sobre la pasta de caneló que prèviament haureu bullit i emboliqueu-los. A continuació, col.loqueu els canelons en una safata per al forn, cobriu-los amb la beixamel que prèviament haureu preparat i el formatge ratllat. Gratineu-los al forn durant dos minuts i ja podeu emplatar-los.
Per fer la beixamel hi ha diferents fórmules. Jo tallo una ceba ben petita, la poso en una cassola a "potxar" i quan comença a estar daurada afegeixo tres cullerades de farina. Llavors remeno amb una cullera de fusta i començo a introduir la llet a poc a poc. Hi poso un litre de llet per una plata gran de canelons. Quan ja tinc tota la llet a la cassola, introdueixo uns quants ceps secs (que primer he convertit en pols de cep sec) i deixo a foc mig durant uns 5 - 10 minuts. Ja només queda passar el túrmix si veig que fa falta.
  • per aquest plat hi va perfecte la cançó "boletaires" del sisa