
- 20 peces de pasta de caneló
- 200 g d'escalunyes
- 350 g de ceps (o bolets de temporada)
- 100 g de mantega
- un trocet de botifarra negra
- una mica de foie
- 1 got de llet
- 1 got de vi de porto
- un polsim de farina
- nou moscada
- pebre negre
- sal
- oli
- beixamel
- formatge ratllat
(Jo, tota aquesta operació la faig el dia abans, així ho deixo reposar unes hores a la nevera i després és més fàcil la feina d'omplir els canelons).
Poseu el farcit sobre la pasta de caneló que prèviament haureu bullit i emboliqueu-los. A continuació, col.loqueu els canelons en una safata per al forn, cobriu-los amb la beixamel que prèviament haureu preparat i el formatge ratllat. Gratineu-los al forn durant dos minuts i ja podeu emplatar-los.
Per fer la beixamel hi ha diferents fórmules. Jo tallo una ceba ben petita, la poso en una cassola a "potxar" i quan comença a estar daurada afegeixo tres cullerades de farina. Llavors remeno amb una cullera de fusta i començo a introduir la llet a poc a poc. Hi poso un litre de llet per una plata gran de canelons. Quan ja tinc tota la llet a la cassola, introdueixo uns quants ceps secs (que primer he convertit en pols de cep sec) i deixo a foc mig durant uns 5 - 10 minuts. Ja només queda passar el túrmix si veig que fa falta.
- per aquest plat hi va perfecte la cançó "boletaires" del sisa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada