23/2/10

CUA DE BOU AMB VI NEGRE

Ingredients per a 6 persones:
  • 2 cues de bou
  • 4 cebes
  • 1 porro
  • 1 pastanagues
  • 1 tija d'api
  • 1 pebrot verd
  • 4 tomàquets madurs grans
  • 1 l de vi negre
  • sal i oli
  • 1 l. de brou de carn (Nosaltres el vam comprar al Super)
  • farina
  • romaní, cebollí picat i llorer

Salpebreu la cua de bou tallada a trossos, enfarineu-la i daureu-la en una cassola amb oli ben calent. A continuació, incorporeu-hi el vi negre, el brou de carn i la sal.
Quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure durant 3 hores.
En una paella feu el sofregit amb el porro tallat, la pastanaga, la ceba, l'api i el pebrot verd (no cal tallar-ho molt petit)i després afegiu el tomàquet ratllat. Quan estigui tot plegat passeu el minipimer i ho afegiu a la cassola.
Recordeu que heu de deixar-ho coure durant 3 hores a foc mitjà-lent des de que arrenqui el bull, mitja hora abans de fer les tres hores afegiu totes les herbes.
Per acompanyar-ho vam fregir unes quantes escalunyes a foc ben lent. Es pot decorar tot amb cebollí picat i romaní.
M'encanta fer aquest plat, vol molta estona però és molt fàcil i està boníssim. Normalment acaba sobrant una mica de suquet que pot servir per un bon arròs.

Crec que es mereix una cançó com aquesta, "simply the best" de tina turner.