28/4/06

FRICANDÓ DE VEDELLA AMB CAMASECS

Ingredients per a unes 4 persones:
  • 50 gr de camasecs secs
  • 750 gr de vedella per a fricandó s
  • al, pebre, farina
  • 1/4 de tassa d'oli
  • sofregit
  • 1 fulla de llaurer
  • romaní
  • 1/2 tassa de vi blanc
  • 2 tasses d'aigua mineral o filtrada
per la picada:
  • ametlles, 1 gra d'all, julivert
Possar els bolets en un bol i cubrir-los amb aigua tèbia, deixar-los entre 20 i 30 minuts. Després els escorrem i reservem l'aigua. Possar sal i pebre, passar per farina i fregir la vedella, 30 segons per costat a foc mig. Fer el sofregit amb all, ceba, tomàquet,... al gust.
Afegir la carn, les herbes i el vi i deixar que redueixi uns 2 minuts. Afegir l'aigua mineral, es pot afegir també una mica de l'aigua dels bolets. Apujar el foc i deixar que bulli.
De seguida baixem el foc i el deixem lent i deixem que es faci durant una mitja hora. afegim els bolets i la picada i ho deixem fins que estigui al punt, nosaltres ho vem deixar 20 minuts més.
  • per aquest plat us proposo la cançó "la libertad" d'andrés calamaro