18/6/07

suquet de rap


Ingredients per a 4 persones:
  • 2 tomàquets madurs
  • ¼ de tassa d’oli d’oliva
  • 2 dents d’all, pelats i picats
  • ¼ kg patates, tallades en cubs d’uns 3 cm
  • ½ culleradeta de pebre vermell
  • 1 cullerada de julivert picat
  • 2 tasses d’aigua
  • ¼ kg de rap, tallat en 4 troços iguals
  • 1 culleradeta i ½ de sal

Fer una picada amb:

  • 4 ametlles torrades
  • 1 cullerada d’oli
  • 1 llesca de pa fregit sense crosta
  • 1 dent d’all pelat
Ratllar el tomàquet. fregir l’all a foc mig-lent fins que sembli que l’all balli amb l’oli (uns 20 segons). Afegir el “pure” de tomàquet i fregir la barreja fins que es converteixi en una salsa espessa (uns 5 o 10 minuts). Afegir les patates, el pebre vermell i el julivert. Remoure durant uns 30 segons. Afegir l’aigua i remoure-ho tot, les patates han de quedar ben cobertes.
Cuinar-ho lentament fins que les patates estiguin tendres i la salsa s’hagi reduït a la meitat (uns 10 minuts). Afegir els troços de rap i la sal. Afegir la picada i remenar-ho suaument perquè el sabor del peix es transmeti a la salsa. Cuinar-ho a foc lent fins que el peix estigui fet ( de 3 a 5 minuts).
És interesant tenir un bon pa a les mans, ja que si queda bé, cosa que no s’ha de dubtar mai, és un plat dels de sucar...
  • per acompanyar el plat us suggereixos la cançó "ball de gegants" dels mítics pegasus