26/10/07

POLLASTRE DE PAGÈS A LA VINAGRETA D'OLIVES


Ingredients per a unes 4-6 persones:

  • 1 pollastre de pagés d'uns 3 kg
  • 200 gr de cansalada virada
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • un ramet lligat amb llo, farigola i orenga (jo sempre utilitzo romaní)
  • 200 ml. de vinagre de jerez
  • 200 ml. de xerès sec
  • 1 litre d'aigua mineral
  • 1 litre d'oli d'oliva 0,4
  • sal pebre
  • 200 gr d'olives verdes sevillanes
  • 200 gr d'olives negres de l'aragó

Demanar a la carnisseria que ens tallin el pollastre en 12 trossos. A casa, deixar-lo escrupolosament net, passar-lo per la flama i repelar les potes, la cresta i el pedrer.
La cansalada virada, fer-la a dauets.
Les cebes i els porros, tallats a la juliana.
En una cassola i amb un xic d'oli, sofregir ben rossa la cansalada salpebrada (10 minuts).
Tirar-hi els líquids: el vinagre, el xerès, l'aigua i l'oli.
Col.locar-hi el pollastre salpebrat amb la pell a sota. Ha de quedar ben cobert de suc, el litre d'aigua mineral i el litre d'oli. Deixar que arrenqui el bull, abaixar el foc molt lent, lentíssim, i deixar-lo coure amb la cassola tapada durant 1 hora.
Passada la primera hora, destapar la cassola i continuar la cocció una hora més també amb foc lentíssim. Ja el tenim llest.
Les olives verdes i negres cal barrejar-les al moment de servir-ho, amb el suc de la vinagreta.

  • us proposo la cançó "You're Beautiful" de James Blunt