22/10/07

FIDEUS CALDOSSOS AMB XAI


aquesta recepta és del gran joel grau...
com que ara acaba de fitxar com a articulista de la veu de l'anoia, li he demanat que em passi la recepta en text per posar-la aquí al blog, amb el risc que això comporta...
joel si et pensaves que faria alguna retallada al text no ho fet pas, m'hauria de sentir per sempre més que sóc un censurador...
bé, la recepta és boníssima, proveu de fer-la...
ah! i la cançó que ens ha triat el joel també...

Comencem fent un caldo de gallina durant un parell d’hores ben bones. En una olla omplirem un parell de litres d’aigua i quan arrenqui el bull, posar-hi ceba, pastanaga, porro i carbassó (1 peça de cada), conjuntament amb 2 ales i 2 cuixetes de gallina. Si ho voleu més concentrat, es tracta de posar més tall i menys aigua. Al cap de les dues hores, coleu-lo i llenceu el tall; tot el gust haurà quedat a l’aigua.
Per cert, no em vingueu que no es pot fer caldo! Podeu fer feina, mirar una película o follar, tan sols és qüestió de anar a la cuina cada 20 minuts per treure l’escuma i vigilar que no vessa (això són 6 actes sexuals complets.... a no ser que feu sexe tàntric)
Com m’enteri que ho feu amb Starlux, ui!!!!!
Quan ja tingueu el caldo fet i potser repossat del dia anterior, agafarem una CASSOLA DE TERRISSA per fregir les mitjanes i faldes de xai (allò que no té os o el té al mig en forma de rodona... jo ho vaig aprendre així) amb poquíssim oli. A mig fer, retirem el xai i en dos minuts es refrederà. Aprofitarem per tallar-lo en trossets petits i el tornem a posar a la cassola perquè s’acabi de fer. La cassola haurà seguit al foc escalfant el suc que haurà deixat la carn.
Un cop ben fregit i en tiretes, tirem-hi un got generós de vermouth, remenem fent que l’alcohol es vagi reduïnt (no sé quan és, però a la tele ho diuen així, i queda bé). Tirem els fideus gruixuts i en un parell de minuts i posem el caldo a ull, que també estarà escalfant-se.
POSAR EL CALDO A ULL: mentre petes la xerrada amb el company/a, vas remenant la cassola amb la calma i un cullerot en una mà, i una cerveseta o vermouth a l’altra. Si notes que la cosa s’espesseix massa o s’neganxa la pasta a la terrissa, hi vas tirant més caldo. No confondre posar “l’ull a caldo”
Quan passin els minuts marcats a la bossa de plàstic dels fideus, anar tastant de sal, d’espès i que la pasta estigui al teu gust (seguir el procediment de POSAR EL CALDO A ULL). Tancar el foc i servir al cap de 3 minutets. La clau de tot està en el caldo i la cassola de terrissa (com més vella millor). Evidentment, a part de sal s’hi pot posar espècies catalanes (romaní, farigola...), el caldo es pot fer amb altres hortalitzes, el xai pot ser butifarra amb pebre, fins i tot tires de calamars i gambes, o tot alhora per fer un mar i muntanya. A la cuina hi cap de tot! (menys l’Starlux).
  • la cançó pel plat és "simpathy for the devil" (vesió llarga 18 minuts) dels grans rolling stones

1 comentari:

joel el de Manresa ha dit...

Guaita tu, es veu que lo de LES PUTES RECEPTES ja ho feia jo!
...però sense tenir visió comercial............