1/10/07

SARSUELA


Ingredients per a 4 persones:
  • 12 llagostins/gambes
  • 8 talls de rap/lluç
  • 30/40 rodanxes de calamar
  • 20/30 cloïsses
  • sofregit (2 cebes grosses, 1 gra d'all, 3 tomàquets madurs)
  • 1 gotet de vi ranci (jo hi poso patxaran)
  • sal, oli, pebre
  • 1 fulla de llorer
  • fumet de peix (si no aigua)
  • picada (ametlla/avellana/pinyó, 1 gra d'all, julivert, sal, 1 galeta maria)

Salpebreu el peix i els llagostins.
Enfarineu el peix. Poseu oli d’oliva dins una cassola i rossegeu-hi els llagostins i el peix. Reserveu-ho.
Feu el sofregit en el mateix oli.
Aboqueu-hi el vi ranci/patxaran i mentres evapora l’alcohol afegiu el peix. Tireu-hi el fumet de peix incorporant-hi el llorer.
Quan arrenqui el bull deixeu-ho a foc lent durant uns 10-15 minuts, girant el peix de tant en tant.
5 minuts abans d’acabar la gresca, afegiu la picada, els llagostins i les cloïses que s’obriran mentres finalitza tot plegat.

  • per lligar-ho tot la cançó "slave to love" de brian ferry una tranquila banda sonora que ens proposa la gent de l'ou