Ingredients per a 4 persones:
- 12 llagostins/gambes
- 8 talls de rap/lluç
- 30/40 rodanxes de calamar
- 20/30 cloïsses
- sofregit (2 cebes grosses, 1 gra d'all, 3 tomàquets madurs)
- 1 gotet de vi ranci (jo hi poso patxaran)
- sal, oli, pebre
- 1 fulla de llorer
- fumet de peix (si no aigua)
- picada (ametlla/avellana/pinyó, 1 gra d'all, julivert, sal, 1 galeta maria)
Salpebreu el peix i els llagostins.
Enfarineu el peix. Poseu oli d’oliva dins una cassola i rossegeu-hi els llagostins i el peix. Reserveu-ho.
Feu el sofregit en el mateix oli.
Aboqueu-hi el vi ranci/patxaran i mentres evapora l’alcohol afegiu el peix. Tireu-hi el fumet de peix incorporant-hi el llorer.
Quan arrenqui el bull deixeu-ho a foc lent durant uns 10-15 minuts, girant el peix de tant en tant.
5 minuts abans d’acabar la gresca, afegiu la picada, els llagostins i les cloïses que s’obriran mentres finalitza tot plegat.
- per lligar-ho tot la cançó "slave to love" de brian ferry una tranquila banda sonora que ens proposa la gent de l'ou
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada