2/3/08

LLUÇ AMB SALSA VERDA A L'ESTIL ARZAK

Ingredients per a 4 persones:
-30 musclos (si es vol donar més categoría al tema poseu-hi cloïses)
-2 cullerades d’oli
-1 gra d’all, pelat i picat
-½ cullerada de farina
-sal al gust
-½ kg de lluç amb pell i tallat a tacos
-1 cullerada de julivert picat1 cullerada i ½ de vi blanc sec

Escalfeu l'oli a foc lent en una cassola de fang o metall. Afegiu l'all i "potxeu-lo" uns 45 segons sense que dori. Afegiu la farina.
Saleu el peix i coloque-lo a la cassola amb la pell a sota. Afegiu el julivert. Cuineu-ho uns 4 minuts, agitant la cassola amb moviments circulars i movent lleugerament el peix de tant en tant amb una cullera de fusta. Doneu la volta al peix i repetiu el procés, es tracta d'escalfar el peix molt lentament a baixa temperatura. Afegiu els musclos i el vi. Cuineu-ho 4 minuts, sense deixar que el líquid bulli. La gelatina natural del peix emulsionarà amb l'oli i crearà la salsa verda. Afegiu sal al gust i serviu ràpidament.
  • la cancó ens la recomanen el david i la núria: "son cuatro días" de el último de la fila.