10/3/08

COCA DE VIDRE

Per a 10 persones:
- 500 gr de farina
- 50 g de mantega
- 1 cullerada de sucre
- 1 pessic de sal
- 2 cullerades de llevat en pols
- 1 tasseta de llet
- oli d’oliva
- anís sec

Aboqueu la farina en un bol en forma de volcà. Al centre, aneu-hi posant el llevat, la sal, el sucre, la mantega, la llet, una miqueta d’anís i una miqueta d’oli. Treballeu la pasta amb les mans, tot afegint la farina dels costats de mica en mica, fins a aconseguir una massa homogènia, compacta però prou elàstica per estendre-la. Deixeu-la reposar durant un quart d’hora, tapada amb un drap. Seguidament, formeu-ne quatre boles i deixeu-les reposar 5 o 10 minuts més. Després, aplaneu-les amb el corró per formar les coques, allargades. Col.loqueu-les en una plata de forn, pinteu-les amb oli i empolvoreu-les amb força sucre. Enforneu-les a aproximadament 220º, però feu servir el vostre bon ull fins que quedin torrades i cruixents. És aconsellable ruixar-les amb una mica d’anís abans de servir-les.
  • Per acompanyar la coca us proposo la cançó "Sledge hammer" de Peter gabriel.