1/2/09

CUES DE RAP AMB ESCOPINYES I MUSCLOS.

Ingredients per a 4 persones
4 cues de rap
20-25 escopinyes
12 musclos
250 gr. de pèsols frescos
2 patates mitjanes
3 cebes
3 dents d’all
1 got de vi blanc
½ l. de brou de peix (o aigua)
oli
sal
pebre
julivert
farina

El preu aproximat per persona de la recepta és d'uns 5 € (01/02/2009). Hem de tenir en compte que he comprat les cues de rap congelades i les escopinyes i els musclos frescos.

Posa sal i pebre a les cues de rap i fregeix-les a la paella i retira-les.
Pica les cebes finament i posa-les a “potxar”, la paella o cassola ha de ser amplia i baixa. Pica 3 dents d’all finament i els afegeixes. Posa sal i deixa fer fins que la cosa estigui dauradeta sense cremar. Tira dues culleres de farina i remena bé. Aboca el vi i gairebé tot el brou. Pela i pica les patates en mitges llunes, incorpora-les a la cassola i cuina-les durant 10-12 minuts. Agrega els pèsols i cuina durant uns 8 minuts més. Incorpora les escopinyes, els musclos i el peix a la cassola, aboca un poc més del brou de peix, tapa la cassola i cuina durant 5 minuts més. Empolvora amb julivert picat i serveix.
  • la cançó que us proposo per acompanyar el plat és la versió de "paloma" del caetano veloso