1 peça d’uns 200 gr d’espatlla de xai
½ ceba de figueres
½ patata d’una mida mitjana
Vi blanc
Herbes (a triar romaní i farigola)
Oli
Sal
Pebre
En una plata de forn posem la ceba tallada a la juliana i la patata tallada a mitges llunes (el gruix que no superi el mig cm) i ho salem.
Ho mig cobrim de vi blanc i una mica d’aigua.
Hi afegim el xai que haurem salat prèviament, tirem un pèl de pebre i si es vol també es pot tirar un rajolinet d’oli d’oliva i un altre d’algun licor tipus whisky o conyac.
Introduïm la plata al forn prèviament pre-escalfat a uns 200º durant 1 hora i mitja. De tant en tant podem donar la volta al xai perquè quedi bé per tot arreu i mitja hora abans d’acabar podem tirar les herbes (jo ho prefereixo d’aquesta manera ja que així donen més gust al plat tot i que es pot fer al principi de tot).
Ja ho veieu, fàcil, fàcil i a menjar...
Per anar disfrutant el plat us proposo la cançó "Ai Dolors" dels Manel.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada