17/11/09

Les veus del Pamano

No sóc dels que mira cinema per la televisió. No m'agrada que constantment et tallin el fil, la màgia d'una història per col.locar-te publicitat constantment. Ahir però, vaig mirar "Les veus del Pamano" a TV3. No sé, havien creat tanta expectativa que vaig pensar que potser seria interessant veure-ho.
Després d'haver-la vist, crec que cal felicitar a "Les veus del Pamano". És una molt bona història, històrica, d'aquell tros d'història que costa tant d'explicar, o més ben dit, que costa tant que se'ns expliqui. Excel·lent interpretació amb un Francesc Orella sublim, això sí, em quedo amb el dubte del Roger Coma. Jo ahir, no me'l vaig acabar de creure, potser el fet d'haver-lo vist a una sèrie de registre tant diferent com "Porca misèria" hi va ajudar.Està molt ben feta, em va agradar molt els plànols rodats mentre el mestre pinta, jocs d'imatge amb miralls, el paisatge del Pirineu, això sí, mai s'abusa de cap element.
Jo només us puc dir que ja estic esperant aquest vespre per veure la segona part de la història.

Precisament ahir, i en referència al tema de l'ensenyament en Català a Catalunya el Rajoy deia a "El món a Rac1": "A mi el que hagi passat fa 40 anys m'és completament igual. [...] Jo tinc una trajectòria inequívocament democràtica. A mi, això de Franco, m'és absolutament igual."
Crec que és molt bo veure pel.lícules com "Les veus del Pamano". Que no ens passi com a en Rajoy, perquè es pot no saber, però el que no es pot fer és ignorar, perquè el que ignora, s'acaba convertint en un ignorant...

Aquí teniu altres opinions:
Jordi Badia: http://jordibadia.blogspot.com/2009/11/les-veus-del-pamano-segons-tv3.html
Sebastià Alzamora: http://paper.avui.cat/article/opinio/177877/cami/pamano.html

2 comentaris:

Ràdio Igualada ha dit...

Bona minisèrie.
La televisió, ho hem vist al Zoom, és un mitjà amb una importància cabdal per projectar les bones pel·lícules que es fan i no tenen lloc al cinema...
(Si voleu escoltar a un dels coproductors de Les veus del Pamano, Paco Poch, avui ha estat a El primer cafè: http://www.radioigualada.cat/cafe)

Unknown ha dit...

Molt bona l'entrevista.
Val la pena escoltar "El primer cafè", actualitat, diferents seccions, bones tertúlies, música, INTERNET, i sobretot molt bon rotllo.

I tot, des d'una emisora municipal amb gent jove molt bona i amb ganes. Jordi, segueix i no paris.