3/1/10

Crema de carbassa i gambes

Ingredients per a unes 5-6 persones:
1 carbassa mitjana
1 ceba
2 porros petits
2 patates mitjanes
aigua mineral
oli extra verge d'oliva
mantega
unes 6 o set gambes petites per persona
una mica de formatge (jo hi vaig posar dues unitats de Caserío, perquè me'n refio...)
sal, pebre blanc


Pelar la carbassa i fer-la a daus petits i regulars. Pelar i tallar també a daus la ceba, els porros i les patates.
En una olla amb oli calent i mantega, sofregir suaument els ingredients, uns 3 o 4 minuts. Salpebrar i cobrir-ho amb l'aigua mineral. Hem de deixar bullir a foc mig durant 15 o 20 minuts, quan veiem que la forquilla no té problema per foradar la carbassa i la patata ja es pot parar.
Amb un túrmix, triturar-ho tot molt fi.
Paral·lelament fregiu les gambes un minutet i ja les podeu afegir a la crema o les podeu deixar al plat abans de servir la sopa (això queda més professional...)
Sinó voleu posar-hi gambes, també hi queda molt bé la cansalada, la buti negra o fins i tot el bacallà (tot fregidet)
Per acompanyar el plat us proposo "Clava't", una gran cançó dels Duble-Buble: