4/1/11

Tant de bo que plogui cafè.

El Ministre d'indústria espanyol, Miguel Sebastián, ha afirmat que la pujada de la llum és "poco más que el precio de un café".
I és que el preu de la llum puja aquest 2011 un 9,8%.
També puja un 3,54% la T-10 del Metro i els peatges un 3,45%. No he investigat gaire, però segurament deu pujar el gas i altres coses similars, de fet, la bombona de butà puja 3,13€.
Tot puja bastant més que el que puja el IPC del Novembre de 2009 al de 2010, un 2,3%.

Fem una mica de Matemàtiques? Si agafem una factura mensual de 70 € de llum, un 10% de pujada són 7 € més. Si una família standard són 4 membres diguem que la pujada per persona és de 1,75 €. On fa el cafè aquest tal Sebastián? Si a més la família és com el meu cas (que visc sol), la pujada ja és directament de 7 €. En aquest cas el cafè ja surt un pèl més car...

Diguem que si jo tinc 7 € menys al mes, puc deixar de fer 7 cafès menys al mes. La llàstima, és que jo intento repartir els cafès, en faig al Gès, a l'Ateneu, al Vinnart, al Roure... i ara aquests 7 € mensuals se n'aniran tots cap a Endesa. Jo ho veig com una nova demostració del "ser d'esquerres" tant peculiar del govern espanyol.

Per la ràdio vaig sentir que aquesta era la quarta pujada de la llum en menys d'un any.
D'un Ministre d'Indústria jo n'espero alguna declaració més transcendent. No sé, em sembla que el sector industrial no està en el seu millor moment i unes pujades tant bèsties no crec que li vagin molt bé. Si el que fa la indústria és carregar el cost al preu del seu producte, em podeu dir al final, qui collons consumirà en aquest putu país? Però tot això és igual per un Ministre d'Indústria, dius una xorrada com la del cafè i et quedes tant ample.

D'un Ministre així, només esperes que presenti la dimissió (cosa que en aquest país costa que passi) o que el cessin i que un altre dia pensi el que diu abans de parlar.
Però bé, després hi penses i arribes a la conclusió que millor que es quedi al poder, perquè si el canvien potser passarà a cobrar un sou d'aquests vitalicis o el col·locaran en un altre càrrec o... vaja, que perquè hi posin un altre Ministre del mateix perfil, que s'hi quedi el mateix i que no ens costi calers la tonteria.

El que més m'emprenya de tot plegat, és que potser ara els cafès els hauré de fer a casa. O sigui que tot i que m'estalviaré algun euru, gastaré més llum i els senyors d'Endesa encara faran més diners.
En fi, que l'única opció que ens queda és que tant de bo que plogui cafè...


2 comentaris:

gmestred ha dit...

Ben dit!
I ara que no tenim fum als bars, haurem de fer el cafè a casa :)

Unknown ha dit...

amb això no hi havia pensat pas...