1/7/11

LA FOGASSETA

Aquest any, el "Cuines" de TV3 deixen els programes de divendres a gent comú, gent de casa. Em va agradar molt una truita que va fer una senyora de les terres de l'Ebre i l'altre dia em vaig llençar a fer-la. La "Fogasseta" és molt bona, us animo a intentar-la.
Us deixo la recepta i el vídeo del programa.
Ingredients:

- pa de 300 g (especial per a la fogasseta)
- 12 ous (3 per truita)
- 600 g de salsitxa
- 1 kg de carxofes
- un manat d'alls tendres
- oli
- sal

Per començar, en una paella amb una mica d'oli fregiu els alls tendres tallats a trossos, fins que estiguin dauradets.
Mentrestant, en una altra paella amb oli fregiu la botifarra tallada a rodanxes. A continuació, en una cassola amb una mica d'oli fregiu els cors de carxofa tallats a trossos durant uns minuts. Quan ja estiguin dauradetes, poseu-ne una part en una altra paella de la mida del pa, juntament amb una mica de botifarra, d'alls tendres i una mica d'aigua, tapeu la paella i deixeu-ho coure tot junt a foc suau. Mentrestant, poseu 3 ous en un bol amb una mica de sal i bateu-los bé. Tot seguit, quan les carxofes i la botifarra ja hagin absorbit tota l'aigua, afegiu-hi els ous batuts i feu una truita. I ja per acabar, emplateu el pa tallat per la meitat i poseu-hi la truita al mig.