14/11/11

PRIMER 7DE7 DELS MOIXIGANGUERS

Ahir, vaig anar a Sant Martí de Tous a viure com els Moixiganguers d'Igualada tancaven temporada. L'al·licient era veure si sortia bé l'estrena del 7de7. Com quasi sempre, l'actuació va començar amb el Pilar d'entrada. A la pinya, hi havia algun convidat especial...
Els Moixis, obrien plaça amb el castell esperat.
El mapa d'una pinya que havia de ser històrica.
Després de desmuntar el primer intent, arribava l'hora de la veritat. El castell consisteix en ajuntar l'estructura d'un quatre i la d'un tres. Com en el 5de7, l'enxaneta ha de fer dues aletes.
Al 7de7 hi puja molta gent, suposo que a final de temporada va molt bé per premiar al personal que durant el curs no ha tingut moltes oportunitats i també deu anar molt bé per provar als qui la temporada vinent hauran d'anar agafant el seu rol...
Potser el castell no va anar molt ràpid però si va anar molt segur. Aquí teniu la primera aleta.
I la segona d'un castell preciós, inèdit pels morats i descarregat amb seguretat.
Els igualadins, compartien Diada amb una colla nova aquesta temporada, els Castellers de Solsona que en la seva Diada el 30/10/11 ja van descarregar el 4de7. El seu primer castell, aquest 4de6 amb agulla.
Segona ronda dels Moixiganguers amb un 5de7 en una plaça de Tous que feia prou goig.
El castell es va descarregar sense problemes. Els Solsonins van executar un 5de6.
En una setmana on a Igualada es respirarà moda 100% amb el REC0.4, el cap de Colla de la Colla de la ciutat, ens proposa el seu innovador estil...
Tercera ronda amb un el 4de7 amb agulla. Per la seva banda, els de la terra del gran Roger Mas tancaven amb un 3de6 amb agulla.
Així dons, amb aquest 4de7 amb agulla es tanca la temporada morada 2011. Un any on la Colla s'ha consolidat com a Colla de 8 i amb aquest invent del 7de7 i els molts 3de7 per sota i... ja es pot dir que aquesta ha estat la millor de la història. L'únic però, potser ha estat aquesta torre de 7 que com aquella noia a qui s'aspira, aquest any ha donat més d'una carbassa. Bé, a veure si amb tanta persistència, l'any vinent es pot lligar facilment.
Des de fora però, jo penso que l'èxit més important dels Moixiganguers més enllà dels Castells, és aquest constant sumar i fer grup que no és pas una cosa fàcil i que en el fons és el que més compta de tot plegat. Jo crec que aquest, és el millor de tots els resultats a què es pot aspirar.
En fi, felicitats per aquest gran any 2011, salut, Castells i apa, que jo ja espero anar a veure Diades la temporada 2012.

4 comentaris:

Pau ha dit...

Genial Pau, com sempre! Estem acostumats a un format de crònica molt diferent, i tu aportes un "toc" diferent, amb molta foto i detalls curiosos. Salut!

Unknown ha dit...

moltes gràcies per tot, jo m'ho paso mooolt bé seguint-vos. I si us agrada que més es pot demanar!

Anònim ha dit...

et farem fan d'honor!!

Gràcies per tot!!

Anna

Unknown ha dit...

Anna, amb l'honor de ser un gran fan.
Moltes gràcies a vosaltres!!!