Ara fa uns dies, vaig anar a cals Madí-Madí a preparar aquestes olives. La recepta la vam treure d'aquest enllaç: http://sopadefarigola.com/2010/10/24/olives-en-conserva/
Ingredients
olives verdes acabades de collir (s’han de collir en lluna vella i si pot ser, com en el nostre cas, si te les cullen, millor... ) • aigua • sal
Preparació
Es posen les olives en una galleda cobertes d’aigua i durant nou dies es canvia l’aigua cada dia.
Passats aquests nou dies es colen les olives i es posa aigua a la galleda (sense les olives) i un ou cru sense trencar-li la closca al fons, si va tirant sal fins que l’ou floti, aquest punt que agafa l’aigua de sal se’n diu “salmorra”.
Un altre manera de mesurar la sal és una mesura de sal per cada 10 d’aigua.
S’agafen pots de vidre, s’omplen d’olives i després s'hi tira l’aigua salada. S'hi pot posar herbes (sajolida, fonoll, romaní), llimona, alls … Nosaltres vam afegir un raig d'oli abans de tancar els pots.
Passats aproximadament dos o tres mesos es tasten i si ja no estan molt amargants ja es poden menjar, sinó esperem uns dies més, com més temps han estat en conserva encara són més bones, inclús un any. En fi, que d'aquí tres mesos us diré com han quedat...
7 comentaris:
Hola Pau, soc la Llúcia de sopadefarigola.com. M`agrada molt veure que gent com tu treu profit de les receptes del meu bloc.
T`animo a fer conserva de bolets, els de vinagre i all son mols bons.
Moooltes gràcies, Llúcia!!!
la recepta ens va anar de conya.
A veure si ens animem amb els bolets...
et torno a robar la recepta. Aquest any vigilare una mica més amb la sal ;-)
no vull ser anònim però no sé gaire com funciona això. sóc la teva germana!!!
hahahahaaaaa!!!
et deixo robar si després en puc tastar, clar...
Es poden posar las olives es pots de plastic?
Posar dins el pot una fulla de garrofer bord, va bé perquè no quedin massa toves.
Publica un comentari a l'entrada