9/10/12

UN GRAN DIA. Els Moixiganguers a Tarragona.

Aquesta, és una setmana molt castellera al blog. Dissabte vaig tenir l'oportunitat de ser amb els Moixiganguers d'Igualada al Concurs de Tarragona. Vull dir abans de tot, un mooooltes gràcies a la Colla per tractar-me tant i tant bé i un  mooooltes felicitats per una jornada històrica. Apa doncs, n'ha sortit això, una espècie d'hil·lariant crònica (ehhh Pol) amb unes 40 imatges i alguna explicació que com sempre, espero que us agradin...
Vull començar amb aquesta foto que crec, resumeix molt la història recent dels Moixis. La Colla ha sabut crear-se un ambient molt bo i ara s'està obrint a la ciutat/comarca. Dissabte van aconseguir que molta gent externa a la colla els donés un cop de mà i a més que tothom gaudís d'un dia excepcional amb moltes ganes de repetir/millorar-lo.
De tot plegat, en surt aquesta meravellosa pinya de la torre, que com us deia abans, explica moltes coses...
Dissabte matí tot just acabat de despertar, vaig rebre un tweet on un dels Moixis més ben parit, em deia que no podia ser a Tarragona però que es consolava a l'avió tot fent una lectura d'una entrevista a un tal Pau Corcelles...
Moixis, abans d'acabar l'any heu de repetir/millorar l'actuació perquè el Pep s'ho mereix!!!
L'autobús sortia d'Igualada a les 13.30h. Una estoneta abans, el Toni i un servidor agafàvem energia. Com veieu, calia ser positiu, a més crèiem que avui seria un gran dia...
Al bus, ens van passar els mapes de pinyes rotllo estudiant que repassa els apunts abans d'anar a l'examen. Es volia plantar a Tarragona el 4d8, l'inèdit 9d7 i la Torre, la puta Torre de 7 que fins dissabte era l'autèntica bèstia negra dels morats.
I ja ens teniu entrant a la Plaça de braus pels voltants de les quatre de la tarda. A dos de cinc començava tot plegat.
La Plaça és molt guapa, i amb el mosaic de colors que creaven les colles encara ho era més.
Inici del Concurs amb els Segadors.
20 Colles a plaça que es van dividir en dos grups de Colles actuant conjuntament. A partir d'un intent de 3d8 o Castell superior, l'actuació era en solitari. Els Moixiganguers obrien plaça en l'actuació conjunta del primer grup amb un intent de 4d8, el Carro Gros.
El Castell va pujar molt segur, tant que si em descuido...
...no puc fer la foto a tota l'estructura. Magnífic 4d8 igualadí, el primer descarregat aquest any que donava tranquil·litat i treia molta pressió cara a afrontar la resta de Concurs. Molta gent de la Colla deia que era el millor 4d8 morat de la història.
Tenia la intenció de fer fotos de totes les Colles però ja us dic que a l'hora de la veritat, quan acabava un Castell igualadí estava més pendent de baixar a l'arena a mostrar-lo a través de la càmera als membres de la Colla que de fer fotos a les altres Colles. En fi, suposo que és natural...
Tot i així, alguna cosa va sortir, intent de Torre de 8 amb folre dels Castellers de Sant Cugat.
L'espectacular cúpula de la plaça provocava a qui duia càmera en mà a captar imatges diferents com en aquest...
...intent de 7d7 de la Colla Jove de Sitges.
Els moviments dels Moixiganguers captats des dels ulls de la Marina, guanyen en qualitat.
Vinga, segon Castell igualadí. Inici de l'inèdit...
...9d7...
...un Castell espectacular pels membres de la Colla que arriben a pujar i que requereix de molta gent per tirar-lo endavant.
El Castell va pujar de manera solvent i es va carregar sense problemes, aquí en teniu les tres aletes. Cal dir que normalment els Castells de 9 es fan amb tres enxanetes però els Moixis només en van utilitzar una, augmentant la dificultat del Castell.
El Castell no va tenir dificultats i es va descarregar de forma neta, era la primera vegada que s'intentava i l'èxit, notable. O sigui que ja només faltava la bèstia negra de la Colla, però d'això us en parlaré més avall...
Vinga, Torre de 8 amb folre carregada pels Castellers de Terrassa.
Ja hi havia ganes de veure la Torre i me'n vaig anar cap al pis de dalt a gaudir d'una bona vista. El Toni em va caçar.
Us confesso un secret que potser no us interessarà però que l'he de dir. Després de molts anys fora la Colla, ara fa unes 3 o 4 Festes Majors vaig tornar a anar a veure la Diada Castellera. Era el dia que s'intentava i s'assolia per primera vegada el 3d7 per sota, l'any següent, passava el mateix amb el 4d8. Jo em vaig emocionar i em van caure les llagrimetes en les dues ocasions i vaig començar a seguir de nou a la Colla.
Dissabte, una mica a contracor perquè crec que això ha d'estar reservat a la gent que s'ho curra, em vaig tornar a posar la camisa.
Per cert, després d'uns 15 anys no vaig tenir problemes a cordar-me-la, #quenoestamostanmal!!!
Com es pot apreciar, estava molt ben situat.
El mosaic, des de les altures, guanya amb bellesa.
Jo anava amb la meva pobra Panasonic mentre altres...
I vinga, que ja hi som!!! No se sap ben bé perquè, però una colla amb un 4d8 consolidat, no havia pogut descarregar mai la torre o 2d7. Moltes vegades s'havia intentat i per A o per B la cosa no quallava. Aquest any fins i tot la pluja s'havia interposat en el camí. En fi, que ens trobàvem davant del moment clau del Concurs pels morats, la Puta Torre de 7!!! El Concurs havia anat fantàstic i tots crèiem que era el moment, a més el preciós dibuix de la pinya a la qual ajudaven molta gent externa a la Colla ens feia pensar que aquest cop sí...
Com en els Castells anteriors, la cosa anava molt fina...
I no cal allargar, que sí, que acotxador carregat i aleta (collonera, l'emoció em va jugar una mala passada i l'aleta no la vaig captar del tot, catxís!!!)
Carregar estava molt bé però calia descarregar i la Colla no va fallar. El Castell anava molt segur i segur va baixar. La celebració estava justificada del tot...
Crec que el mèrit dels Moixis va ser anar a plaça amb els tres Castells molt assajats i descarregar-los en el primer intent. El Concurs havia servit doncs per assolir el salt de qualitat que la Colla buscava des de fa dies just el moment en que s'havia convidat a participar a tota la ciutat/comarca. Magnífic!!!
A falta d'una ronda, la feina al Concurs dels igualadins ja estava finiquitada i després de la cerveseta pertinent, em vaig dedicar a captar alguna imatge d'altres Colles. 2d8 carregat dels Xicots de Vilafranca.
2d7 descarregat de la Colla Jove de Sitges cantat amb molta energia pel seu cap de Colla.
2d8 descarregat dels Castellers de Sant Cugat que van tenir molt mala sort en les dues primeres rondes però que van acabar amb molta categoria.
L'últim Castell de Dissabte tarda/vespre va ser un 3d8 descarregat pels Bordegassos de Vilanova que els donava la victòria, aquí teniu l'alegria en forma de groc.
Els pilars de rigor, tancaven la jornada.
Vano de 5 dels meus...
...tornem a saltar i a saltar!!!
El discurs del Cap de Colla no pot faltar en aquestes ocasions.
Per megafonia s'anava cantant la classificació i així en 6ena posició... Moixiganguers! d'Igualada!!
Alegria i mocadors amunt...
...i canalla amunt!!!
La Marina va captar la foto de família. Moooltes gràcies per cedir-la.
Al voltant de mitja nit arribàvem a casa molt contents perquè ens ho havíem passat molt i molt bé i què carai, ens havíem emocionat com nens petits!!!
Després de passar per casa a per la merescuda dutxa i deixar els 3 Castells al blog (per cert, al·lucinant les visites que he rebut!!!), vaig tornar a passar per can Vinnart on el Toni m'esperava per tancar el cercle i brindar.
No sé si hauré sabut transmetre el que vam viure dissabte a Tarragona, jo espero que sí.
En fi, tots ho pensàvem, tots esperàvem i sí, tots vam viure...
...UN GRAN DIA!!!

4 comentaris:

joel grau llucià, el de Manresa ha dit...

PAU, després d'aquesta crònica, ja no em sap tant de greu no haver-hi estat allà.....
....Ho llegeixies i sembla que estiguis donant pit enmig de la pinya!!!
Felicitats, de veritat, d'un que li agrada escriure i voldria saber sintetitzar les coses tant bé com aquest post.

Unknown ha dit...

collons joel!!! quin comentari!!! mooooltes gràcies, em faràs posar vermell...

subterrani ha dit...

molt bé, cronista!

Unknown ha dit...

mooooltes gràcies, Pau!!!!!