23/10/12

UN TASTET DE XERIGOTS

Amb el Roger i el Ricard, dimecres al vespre, vam fer una escapadeta a Vilafranca. L'excusa era anar a veure a la Gemma i el Jordi al seu genial Xerigots i si filem més prim, fer un dels constants maridatges que proposen, aquesta vegada amb Sant Josep Wines de la D.O. Terra Alta.
No us faré una llarga explicació dels vins perquè tot i que m'agrada molt, no hi entenc. Només us diré que el Jaume Martí de Sant Josep Wines ens va obsequiar amb una agradable estona. Vam començar per un vi molt econòmic que té una excel·lent relació qualitat-preu, el Clot d'Encís 2011.
Cada vi s'anava combinant amb un formatget, el primer el Serrat del Triadó, un formatge de vaca semicurat de Tros de Sort.
Em va agradar que dels tres vins que vam tastar, dos eren blancs. Així el segon vi va ser el Llàgrimes de Tardor Blanc 2009, un vi amb presència gràcies a les vinyes de garnatxa blanca d'un 50 anys d'edat amb un bon final llarg que...
...vam combinar amb Taramundi, un llet de vaca d'Astúries curiós perquè conté trocets de nous i avellanes. Molt bo.
Després de tastar el Blanc, tocava tastar el Llàgrimes de Tardor Negre 2007, elaborat principalment amb garnatxa negra. Un molt bon vi. De fet, els tres vins ens van agradar molt, vins amb bon caràcter i preu.
Aquesta imatge demostra l'encert del nom del vi, Llàgrimes de Tardor...
El tercer formatge era el Sbrinz, també anomenat parmesà suís. A mi em van fer feliç perquè els parmesans m'encanten...
 
Si voleu saber més, us deixo l'enllaç a la fitxa del maridatge que ha fet la gent de Xerigots...
...i el vídeo:
http://www.xerigots.cat/2012/10/23/video-del-maridatge-amb-sant-josep-wines/
Us comento també que Xerigots és una botiga a Vilafranca que té una espècie de filosofia que et permet comprar qualitat a molt bon preu. Vins i caves a partir d'uns 4 fins a uns 10 eurus, amb necessàries excepcions de fins a uns 20; i unes 150 o 200 referències de formatges tallats a petites porcions embassades al buit que surten majoritàriament per 2, 3 o 4 eurus.  
Com que no cada dia es va a Vilafranca, vaig aprovisionar-me una mica. La meva compra va ser... 
- Cava Albet i Noya, el Llàgrimes Blanc que havíem tastat abans i un molt bon Xarel·lo 2007 de Nadal (i dic molt bo perquè va ser el vi de dissabte migdia).
- Els formatges Ahumado de Pria (Asturià), Marantona Curado i Semicurado (Manxec), un Munster i Sovrano (semblant al parmesà).
Si us va el tema formatge i vi, us aconsello que seguir a Xerigots. Els trobareu a Vilafranca i els podeu seguir perquè com que en són uns malats, és molt interessant seguir-los, per Facebook i Twitter.
Xerigots, Avinguda Tarragona, 3
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 938902378
e-mail – info@xerigots.cat