22/11/12

CROQUETES DE BOLETS

Ingredients per a una plata llarga:
  • 1 kg de fredolics (nosaltres vam utilitzar mig de rovellons i mig de xampinyons)
  • 1 litre de llet
  • 1/4 kg de farina
  • 100 g de mantega
  • 2 branques d'estragó
  • 6 escalunyes
  • 4 ous
  • 1 paquet de pa ratllat
  • 25 gr de formatge ratllat
En un cassó amb mantega sofregiu les escalunyes tallades molt fines durant 3 minuts. Afegiu-hi els bolets tallats a trossos molt petits i ofegueu-los fins que perdin tota la humitat. Aleshores afegiu-hi l'estragó mòlt, 200 gr de farina i la llet bullent. Saleu-ho amb una espàtula de fusta durant 2 minuts. Després, bolqueu-ho tot en una plata i deixeu-ho refredar 3 hores a la nevera. Amb dues culleres, formeu les croquetes, passeu-les per la farina, per l'ou batut, pel pa tallat i el formatge ratllat. Fregiu-les amb molt d'oli. Aquestes quantitats són exagerades, amb la meitat es pot passar molt tranquil·lament. Ahhh i seguint els bons consells del Ritxi, no ens passem amb l'estragó, és molt bo però si en posem massa el seu gust dominarà en excés.