Un entrant per quedar-se amb el personal...
Ingredients:
2 patates grosses
julivert
oli d'oliva
3 grans d'all
3 bitxos (jo amb un en tinc prou)
250 gr de tomàquet concassat
sal
sucre
pebre blanc
allioli
Elaboració:
Per començar, talleu les patates a rodanxes gruixudes, talleu-les amb un aparell per buidar el cor de les pomes donant-los forma de cilindre, feu-hi un petit forat a sobre i deixeu-les confitar en un cassó amb oli abundant.
Quan estiguin cuites, fregiu-les en un altre cassó amb oli abundant i ben calent fins que quedin ben rosses.
Per fer la salsa brava, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats i el bitxo tallat a trossos.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi els tomàquets, pelats, tallats a quarts i sense llavors, rectifiqueu-ho de sal, pebre i sucre i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.
Tot seguit, passeu-ho pel passapurés i deixeu-ho refredar una estona a la nevera.
I ja per acabar, emplateu les patates, poseu-hi la salsa brava al foradet de sobre, cobriu-ho amb l'allioli i guarniu el plat amb el julivert picat.
Com que sé que us hi voldreu atrevir, us deixo el vídeo del Sergi Arola. Ara ja no teniu excusa...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada