8/5/13

ARRÒS DE GAMBA A L'ESTIL RUSCALLEDA

Fa poques setmanes, el Cuines de TV3 va dedicar una setmana monogràfica a arrossos de la Carme Ruscalleda. A mi em va agradar molt un de sucós de gamba que jo he fet més sec. Una recepta super senzilla que pren tot el "gustarro" de la gamba (si us animeu, compreu gamba bona tot i que surti un pèl cara...)
Us deixo la foto de com em va quedar i...
...més la recepta que trec directament de la web del Cuines de TV3. Jo vaig canviar el xerès per cava, el tomàquet confitat per una mica de tomàquet ratllat i com us he dit abans, i per variar una mica el tema, vaig deixar l'arròs més sec.

Ingredients per a 4 persones: 
- 20 gambes
- 4 tomàquets madurs
- 4 tomàquets confitats
- 5 grans d'all
- 40 fulles de julivert
- 150 g de xerès sec
- 400 g d'arròs bomba
- 2 l d'aigua mineral 
- oli, sal, pebre i una mica més de julivert

Per fer el brou de gambes, separeu el cap de les cues de gamba, peleu les cues i reserveu-les. Seguidament, en una olla, amb un raig d’oli, sofregiu els caps de gamba durant 8 minuts, remenant-los i aixafant-los perquè desprenguin tot el gust, i salpebreu-los.
A continuació, peleu els alls, talleu els tomàquets barroerament a quarts, sense les granes i, amb l’ajuda d’una batedora, tritureu alhora els tomàquets, els grans d’all, les fulles senceres de julivert i el xerès. Després, afegiu aquesta barreja a l’olla amb els caps de gamba i deixeu-ho coure 8 minuts. Passat aquest temps, aboqueu-hi els dos litres d’aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure a foc mitjà durant 15 minuts. Finalment, coleu el brou i reserveu-lo.
Per fer l’arròs, poseu a escalfar el brou. Mentrestant, piqueu l’all i el julivert, talleu la polpa del tomàquet confitat a daus petits i, en una cassola amb una mica d’oli, sofregiu durant 20 segons l’all, el julivert i els daus de tomàquet. Seguidament, afegiu-hi el brou bullent i deixeu que torni a arrencar el bull. Quan arrenqui el bull, poseu-hi l’arròs, deixeu-lo coure 6 minuts a foc fort, després, 7 minuts més a foc més suau, rectifiqueu-lo, si convé, de sal i deixeu-lo reposar dos minuts.
Tot seguit, en una paella antiadherent, ben calenta, poseu-hi les cues de gamba pelades amb una mica d’oli i sal i marqueu-les 10 segons per cada cara.
I ja per acabar, repartiu les cues de gamba per sobre l’arròs i porteu la cassola a taula.


I perquè no tingueu excusa, també us deixo el vídeo de la recepta: