27/10/15

RESTAURANT ARRÒS I PEIX DE GIRONA, EL MERCAT A TAULA

Aprofitant que aquests dies se celebren les Fires de Sant Narcís, parlem de Girona...
A vegades penso que la maleïda Crisi, que ha buidat les nostres butxaques, ha fet aflorar la imaginació de la gent. Molts restaurants se les pensen i repensen per oferir idees noves i divertides, moltes vegades a un preu molt correcte.
Crec que aquest és el cas del restaurant Arròs i Peix que està situat al cor de Girona, quin privilegi!
Obres la porta, i mentre degustes una copa de cava que t'acaben d'oferir, et topes amb una espècie de parada de mercat on, tal com diuen a la seva web (http://www.arrosipeix.cat/index.php), "podem escollir entre una gran varietat de plats, ja siguin de la parada o de la nostra pissarra on hi trobareu, entre altres: amanides, verdures, peix, carn, fideuàs i una gran diversitat d’arrossos".
És realment com anar a comprar al mercat. Vas triant el que vols i la quantitat que vols. La persona que està a la parada et va pesant el que tries i com quan vas a comprar, vas veient el preu del que agafes.
Com us he dit anteriorment, crec que el preu és molt correcte com també ho és el preu de la carta de vins. Que sapigueu que també hi ha un Arròs i Peix a Platja d'Aro i un altre a Vic, jo però només us parlo dels llocs que trepitjo, així que no m'enrotllo més i anem al què importa...
Aquí teniu la parada de l'Arròs i Peix...
Vam començar amb uns quants entrants, Zamburiñas.
Navalles.
Musclos.
Xipirons a l'andalusa.
Després ens vam partir els segons. Dels plats de la pissarra vam triar aquest deliciós Pop a la gallega a la brasa...
...i de la parada vam escollir un boníssim tall de turbot.
Us recomano una visita a l'Arròs i Peix. Els trobareu al carrer Ciutadants 20 i el seu telèfon és el 972 426 300. A més de la bona idea de restaurant i menjar que us oferiran, anar a l'Arròs i Peix obliga a ser a Girona i clar, obliga a passejar per una de les millors ciutats del País. Sempre està bé un vermutillu a la plaça de la Independència, volta per les muralles, el Call Jueu, l'Onyar i sobretot, feu un petó al cul de la Lleona, així segur que tornareu a Girona...