28/4/06

CANELONS DE PEIX, (descobrir cuina, núm. 31, pàgina 31)

Ingredients per a 4 persones:
  • 6 gambes
  • 1 paquet de canelons
  • 1 tall de rap
  • 2 rodantxes de lluç
  • 1 ou - formatge ratllat
  • mantega
  • 1 l de llet
  • 5 cullerades soperes de farina
  • ceba
  • una mica de nou moscada
Per la beixamel:Sofregiu en una cassola un xic de ceba trossejada o ratllada. Quan aquesta estigui daurada, afegiu-hi la llet, la farina i el polsim de nou moscada. Remeneu-ho tot bé. Quan arrenqui el bull, apagueu el foc. Passeu el peix per la paella. Quan s'hagi refredat, esmicoleu-lo i traieu la pell i les espines al rap i al lluç. Reserveu el cap de les gambes. Barregeu-hi un ou sencer i, amb una forquilla, aneu fent la pasta. Torneu-ho a passar per la paella, i a continuació, ja podeu farcir els canelons -previament bullits- d'aquesta pasta. Tritureu el cap de les gambes i coleu-ne el suc. Afegiu-ho a la beixamel. Nosaltres vem passar la pasta pel túrmix un moment i a més vem afegir-hi una mica de la beixamel que havíem fet. Tireu la beixamel damunt dels canelons ja farcits. Gratineu els canelons al forn amb una mica de formatge ratllat i mantega.
  • a un plat clàssic com aquest hi proposo "nessum dorma" de l'òpera turandot de giacomo puccini