28/4/06

MANDONGUILLES DE RAP, descobrir cuina, núm. 22, apartat de tv3.

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 cua de rap
  • 1 llesca de pa
  • 1 got de llet
  • 1/2 gra d'all
  • 1 ou
  • julibert
  • pebre blanc
  • farina
  • sal
  • oli
Per a la salsa:
  • ceba i all
  • tomàquet
  • julibert
  • farina
Per fer la massa, trinxeu a talls ben petits la cua de rap sense pell ni espina. Després, poseu-la en un bol, afegiu-hi el pa remullat amb llet, l'ou, el julibert, la sal, el pebre, l'all picat i barregeu-ho. Deixeu-ho reposar a la nevera una horeta perquè agafi consistència.
Tot seguit, feu mandonguilles amb la massa ajudant-vos d'un estri de fer voles de gelat. (Si ningú mira, deixeu-vos d'òsties i feu-ho a les mans, ben netes, és clar...).
Enfarineu les mandonguilles i fregiu-les una mica en una paella amb oli. A continuació, retireu les mandonguilles del foc i traieu una mica de l'oli que haureu utilitzat.
En aquesta mateixa paella, sofregiu la ceba picada, el tomàquet trinxat, l'all també trinxat i el pebre. Remeneu-ho i incorporeu-hi la farina. Quan la farina estigui sofregida, afegiu-hi l'aigua, les mandonguilles, la sal i el julibert, i deixeu-ho coure durant uns deu minuts tapat. No cal passar-nos amb la farina, amb una cullera sopera, n'hi ha prou.
Cap al final, nosaltres i vem fer una mica de picada amb un all, julibert, ametlla i una cullera (cafetera) d'anís.

  • el josep maria, que és el meu company de feina ens proposa la cançó "the sugarhill gang" de rapper's delight