INGREDIENTS PER PERSONA:
- 1 cueta de rap d'uns 350g
- 1 patata esberlada
- 1 cabeça d'alls morats forta
- 2 tomàquets de pera madurats al natural
- brou de peix preparat
- sal i pebre negre
Primer de tot, haurem demanat a la peixatera que ens separi les penques dels rapets de l'espina, i que ens la talli en 5 trossos cada una, mantenint la carn del peix a part. Marquem les espines en una paella antiadherent fins que estiguin ben rosses. La recepta no ho diu, però nosaltres vem marcar també el rap, o sigui que podríem aprofitar la mateixa paella. Mullem les espines amb 1 litre d'aigua i les deixem bullir durant 10 minuts.
Escaldem, pelem i desgranem el tomàquet. El tallem i el triturem. Pelem i tallem l'all a làmines. En una cassola de ferro colat, hi posem oli d'oliva i l'escalfem lentament. Hi afegim les làmines d'all i les daurem. Hi afegim el tomàquet, corregim de sal i deixem sofregir a foc lent. En qualsevol cas, quan ens sembli que el tomàquet és prou tou, hi afegirem les patates i deixarem que s'impregnin de la confitura de tomàquet.
Després, hi posem el rap i ho remullem amb el fumet que hem fet anteriorment. Si volem donar-li potència aromàtica, demanem un cap de rap per enfortir el fumet o fem una picada de fetge de rap fregit amb ametlles, all o avellana.
- la peke, que va tastar el plat, ens recomana "no soporto el rap" del sabina
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada