- 1 kg de popets
- 1 kg de cebes de Figueres
- 6 ametlles
- 6 avellanes
- 1 got generós de vi blanc
- oli d'oliva verge extra
- sal
- 2 fulles de llorer
- 2 branquetes de romaní
- 1 gra d'all
- julibert o coriandre
Talleu la ceba i poseu-la en un bol. Afegiu-hi tota la ceba, saleu-la un xic i abaixeu el foc perquè no se us cremi. Espereu que la ceba suï tota l'aigua. Quan la ceba sigui lleugerament rossa i tingui una textura gairebé de confitura, afegiu-hi mig got de vi i les dues fulles de lloreri el romaní. Mentrestant haureu posat una paella a foc viu amb un raig d'oli i quan hagi estat ben calent haureu introduit els popets. Objectiu que es beguin tota l'aigua que treguin. Tirar un pèl del vi i aprofitar tot el suquet que queda. Deixeu que la ceba evapori tot l'acohol, i afegiu-hi els popets salpebrats i saltats amb l'altre mig got de vi, si fa falta afegirem un pèl d'aigua. Coeu-ho a foc suau, perquè els popets no s'endureixin, heu d'anar probant la cosa, jo calculo que s'haurà de coure entre 30-50 minuts. Piqueu al morter un gra d'all amb sal, les ametlles i les avellanes, les fulles de julibert o coriandre i un rajolinet d'anís, si us agrada. Quan els popets ja siguin cuits i tendres, afegiu-hi la picada diluïda amb una mica del caldo de cocció pre aprofitar-la bé. Coeu-ho un parell de minuts més, i llestos.
- us proposo una cançó que m'agrada molt: "sultans of swing" de dire straits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada